Mancare de mazare cu morcovi noi si marar

Aceasta mancare de mazare cu morcovi noi si marar face parte din seria retetelor pe care eu le fac primavara. Se poate gati si cu mazare congelata, ba chiar unii ar zice ca e mai buna asa pentru ca esti sigur ca mazarea e moale. E posibil, dar mie imi place sa imi incerc norocul si cu mazarea asta proaspata.

Adevarul e ca in ultima vreme unii cultivatori romani pun mazare furajera, care e tare indiferent cat o fierbi. De aceea eu gust cate o boaba de mazare inainte de a cumpara. Daca e moale si dulce, mazarea e buna pentru mancare.

Gasiti pe blog si varianta cu carne de pui si menta.

Mancare de mazare cu morcovi noi si marar

Timp de pregatire 30 minute

Timp de gatire 20 minute

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 1 kg mazare teci
  • 1 legatura morcovi noi
  • 1 legatura marar verde
  • 5 catei de usturoi
  • 3 linguri cu ulei
  • 150 ml apa
  • sare, piper dupa gust

Mod de pregatire

Mazarea se scoate din teci si se spala. Morcovii se spala si se curata de coaja. Daca sunt mari se taie in bucati. Daca sunt mici se lasa intregi. Mararul se spala si se toaca marunt. Cateii de usturoi se curata de coaja si se toaca.

Uleiul se incinge putin intr-o cratita, apoi se adauga usturoiul si se lasa cateva secunde, amestecandu-l. Se adauga mazarea si morcovii. Se amesteca, se pune apa si cratita se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba la foc mic 15 minute. Din cand in cand mancarea se verifica, sa nu scada prea mult lichidul si sa nu se arda. Daca lichidul a scazut prea mult se mai adauga putina apa.

Cu 2-3 minute inainte de terminarea timpului de gatire se potriveste gustul de sare si piper si se adauga mararul. Se mai lasa 2-3 minute, apoi mancarea se ia de pe foc.

COMENTARII

Adauga comentarii