Mancare de fasole rosie cu mozzarella si garam masala

Pentru zilele racoroase in care nu ai chef sa faci prea multe, eu iti recomand aceasta mancare de fasole rosie cu mozzarella. E un fel de mancare confort food gatita rapid si foarte aromata. Are la baza triumviratul ceapa – usturoi – ghimbir. Care, din fericire, nu trebuie tocate de mana, ci facute pasta cu un robot de bucatarie.  Eu am unul numai bun pentru asa ceva, Bosch ErgoMixx. E micut dar foarte puternic. Si, pe langa functiile clasice, are si o pompa care extrage aerul din pungi sau containere. Si asa mancarea se poate pastra mai bine in vid.

Reteta scrisa e mai jos, dar am facut si un mic video.

 

Mancare de fasole rosie cu mozzarella

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire: 30 minute

Ingrediente pentru 4 – 5 portii

  • 2 cutii mari de fasole rosie
  • 500 ml suc de rosii
  • 1 lingurita cu chimion
  • 1 lingurita cu garam masala (sau orice praf de curry)
  • 1 ceapa rosie
  • 4-5 catei de usturoi
  • 3 cm ghimbir
  • 2 linguri cu ulei
  • sare dupa gust
  • fulgi de ardei iute dupa gust
  • 100 g mozzarella

Mod de pregatire

Se curata ceapa, usturoiul si ghimbirul. Intr-un robot de bucatarie se fac pasta.
Uleiul se incalzeste intr-o tigaie care poate fi pusa in cuptor. In ulei se prajeste putin chimionul, apoi se pune pasta de ceapa – usturoi – ghimbir. Focul se da la minim ca sa nu se arda mancarea.
Se agauga fasolea rosie clatita si scursa, sucul de rosii, sarea, fulgii de ardei iute, garam masala. Se amesteca si se lasa la foc mediu 5 – 6 minute, pana se leaga sosul.
Se ia tigaia de pe foc si se pune mozzarella deasupra din loc in loc.
Tigaia se pune in cuptorul incalzit la 180 C pentru 20 de minute.

Mancarea se serveste ca atare sau cu garnitura simpla de orez si salata verde.

Pentru carnivori, pe blog gasiti un curry cu fasole rosie si pui.

COMENTARII

Adauga comentarii