
Mancare de arpagic si ciuperci

Ce sa mai gatesc azi? Cred ca asta e intrebarea pe care multa lume si-o pune la fiecare sfarsit de saptamana. Recunosc ca si eu sunt in pana de idei cateodata. Uneori caietul in care scriu retete care mi-au placut si pe care vreau sa le incerc e gol. Asa ca imi caut inspiratia in alta parte: in piata. Dupa ce trec prin piata de la un capat la altul, nu se poate sa nu gasesc ceva legume proaspete si frumoase care sa-mi ia ochii. Si pe data se leaga toate ingredientele urmatorului ospat. Saptamana asta piata era plina de arpagic, pentru ca e sezonul in care gradinarii il pun in pamant. M-au atras niste perlute de ceapa alba, la care am adaugat ciuperci si pe toate le-am imbatat in vin alb. Uite asa a aparut aceasta mancare de arpagic si ciuperci. Si, cum sunt in incercari cu slow cookerul Crock Pot, m-am gandit sa vad cum se gateste in el o mancare vegetariana. Concluzia? Fara efort, fara aburi, sanatos si gustos.
Mancare de arpagic si ciuperci
Timp de pregatire: 30 minute
Timp de gatire: 3 ore
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 500 g arpagic
- 500 g ciuperci
- 30 g unt
- 100 ml vin alb
- 1 ramurica rozmarin
- sare, piper dupa gust
Mod de pregatire:
Cuva de la Crock Pot se unge cu unt. Se pun ciupercile curatate si taiate felii, apoi arpagicul curatat. Se presara cu sare si piper. Se toarna vinul, iar in mijloc se pune ramurica de rozmarin. Se acopera oala cu capacul. Se gateste 3 ore la temperatura inalta.
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
Arata delicios. Mai ca as pune si cateva capatani de usturoi. Merge? 😀
Foarte interesanta reteta, nu m-as fi gandit sa folosesc arpagic! e foarte simpla si rapida, asa ca o salvez, singura problema e ca eu n-am slow cooker. Ma descurc eu cumva, multumesc!
stii, rasfoind cartile vechi de bucate, am remarcat simplitatea retetelor, diferenta de gust, cu siguranta vine de la vasul in care era preparat si de la foc;
spun asta deoarece, ieri, am mancat la o matusa o zacusca dementiala cu legumele coapte la jar si fiarta in tuci de pe vremuri pe plita cu foc de lemne; nici mama, sa ma ierte, pt ca tare priceputa mai era, nu reusea la bloc sa prepare asa o bunatate; prea mult de munca, te coci si tu pe langa zacusca la dogoarea focului si timp investit cam nejustificat