Mancare cu masline si carne de porc

Masline, rosii, usturoi, oregano, adica arome mediteraneene intr-o mancarica ce-mi aminteste de vara. Eu am pus si ceva carne, dar daca vreti sa o faceti in perioada de post, puteti omite acest amanunt ­čÖé Aceasta mancare cu masline si carne de porc se face foarte simplu si e foarte gustoasa.

Mancare cu masline si carne de porc

Ingrediente:

  • 600 g muschi de porc, taiat bucati nu foarte mari
  • 2 cepe, tocate mic
  • 2 catei de usturoi, tocati mic
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 1 cutie de rosii decojite, taiate marunt (sau 450 g rosii decojite)
  • 1 pahar vin rosu (cam 200 ml)
  • 1 lingura oregano verde (sau busuioc) tocat fin
  • 1 ardei gras verde, taiat rondele fine
  • 100 g masline verzi umplute cu gogosar, taiate in jumatati
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • o cratita care sa intre in cuptor

 

Mod de pregatire: 

Incalzeste cuptorul la 200 C.
Sigileaza carnea in uleiul fierbinte, pe toate partile, pana are o culoare aurie. Da focul la mediu, adauga ceapa si caleste-o pana se inmoaie (cam 5 min). Pune si usturoiul, caleste-l putin si adauga amidonul. Amesteca bine.

Adauga rosiile, apoi putin cate putin vinul, amestecand din cand in cand. Presara oregano si pune cratita la cuptor la foc mic, cam 1 ora.
Scoate carnea din cuptor, adauga ardeiul si maslinele si mai lasa pe foc, la flacara mica, cam 30 min, pana ce carnea e foarte moale si se formeaza sosul. Potriveste de sare si piper.
Ca garnitura se poate folosi risotto galben sau orez simplu.
Mancare cu masline si carne de porc
COMENTARII
    Brindusa
    13 May 2010
    11:48am

    Pansy, nu stiam ca ma cauti ca puneam un afis mare sa ma gasesti mai repede. ­čÖé
    Prin verificarea cuvantului nu-mi mai intra spamuri.
    Ma bucur ca-ti place reteta.

Adauga comentarii