Macarons cu crema de ciocolata

Azi continua lupta mea cu macarons- ii. E a doua oara cand fac, si au iesit mai bine decat la inceput. Macarons cu crema de ciocolata. Jumatate din compozitie am lasat-o alba si jumatate am colorat-o cu colorant roz. Nici acum nu sunt multumita de rezultat, pentru ca cei albi s-au prabusit total in urma coacerii. Adica  sunt goi pe dinauntru si partea de deasupra s-a crapat si a cazut la fund 🙁
Nu inteleg de ce cei roz au ramas intacti si sunt foarte buni. Poate ma ajutati voi sa rezolv misterul 😉

Macarons cu crema de ciocolata

Ingrediente:

  • 100 g albusuri, lasate la temperatura camerei 24 de ore
  • 110 g faina de migdale (eu am rasnit migdale decojite cu rasnita de cafea)
  • 165 g zahar pudra
  • 50 g zahar tos
  • colorant alimentar
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema rapida de ciocolata:

  • 150 g smantana grasa
  • 100 g ciocolata neagra

 

Mod de pregatire

  • Amesteca faina de migdale cu zaharul pudra si cerne-le printr-o sita (strecuratoare mai deasa)
  • Pune albusurile intr-un vas foarte curat (nu din plastic) si bate-le pana devin o spuma usoara. Adauga jumatate din zaharul tos si mixeaza la viteza mare 3 minute. Adauga si restul de zahar si mai mixeaza 3 minute. In aceasta etapa bezeaua se poate colora si se pot adauga esente. Eu am ales s-o colorez roz si sa-i dau aroma de vanilie.
  • Adauga amestecul de migdale si zahar in doua transe, amestecand cu spatula. In final bezeaua isi va pierde putin din volum si va fi putin curgatoare. Nu trebuie amestecata prea mult, ca sa nu se lase de tot.
  • Se umple un cornet de ornat si se foloseste un varf rotund (no 11 am folosit eu).
  • Tavile se acopera cu hartie de copt. Se fac cercuri de bezea de 5-6 cm diametru. Vei avea nevoie de 2 tavi de aragaz.
  • Se lasa bezelele sa stea la temperatura camerei cam 1-2 ore, pana ce prind o pojghita si nu mai sunt lipicioase.
  • Incalzeste cuptorul la 150 C si coace macarons -ii 10 minute.
  • Lasa-i sa se raceasca in tava, abia apoi ii poti scoate cu usurinta de pe hartia de copt.
  • Pentru crema incalzeste smantana, pune in ea ciocolata si las-o sa se topeasca. Amesteca bine, apoi lasa crema la racit. Cu ea lipeste macarons- ii doi cate doi.
Macarons cu crema de ciocolata
COMENTARII
    Cristina
    30 Dec 2011
    7:42am

    In ceea ce priveste macarons nu pot spune decat ca sunt un deliciu la puterea a doua! Iti doresc ca noul an sa iti aduca numai bucurii si sanatate! Te pup cu drag!

    sarah
    30 Dec 2011
    10:57am

    draga mea,iti doresc din suflet ca anul 2012 sa iti aduca fericire si sanatate!iti doresc ca acest nou an sa fie pentru tine unul plin de realizari si vise implinite.multa sanatate si fericire alaturi de cei ce iti sunt dragi!La Multi Ani!

Adauga comentarii