Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin

Macaroane cu vita si cuperci in sos de vin

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 600 g fleica de vitel, taiata cubulete
  • 1 lingura de faina
  • 4 cepe, taiate nu foarte mic
  • 4 catei de usturoi, taiati mic
  • 400 g ciuperci (eu am avut congelate)
  • 15 g unt
  • un pahar vin rosu
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 pahar supa de pui (sau apa)
  • 1 fir de rozmarin (sau 1/2 lingurita rozmarin)
  • sare, piper dupa gust
  • 1 pachet de macaroane fierte in apa cu sare

 

Cum se face:

  1. Presara carnea cu faina (carnea sa fie uscata, fara zeama). Amesteca putin
  2. In cratita topeste untul. Da focul mai mare. Pune carnea. Cand s-a aurit pe o parte intoarce-o sa se faca si pe celelalte parti.
  3. Scoate carnea si adauga ceapa si usturoiul. Caleste pana ce se inmoaie ceapa.
  4. Adauga carnea (cu toate sucurile pe care le lasa), vinul, supa de pui, pasta de tomate si rozmarinul. Amesteca si lasa sa fiarba la foc mic. Se fierbe asa, acoperit, 3-4 ore.
  5. Dupa acest timp, carnea este fiarta si moale. Se adauga ciupercile si se mai lasa 10- 15 minute.
  6. Potriveste de sare si piper.
  7. Se serveste alaturi de macaroane.
COMENTARII

Adauga comentarii