Legume gratinate

Cum lunea nimeni n-are chef de nimic (vorba aia: nici iarba nu creste!), ma gandesc ca nu prea aveti chef de gatit. In speranta ca o sa vi se para o reteta simpla (eu asa o consider), azi v-am adus legume gratinate. Nu trebuie sa folositi aceleasi legume ca si mine. Puneti ce va place voua. Ba, chiar puteti folosi legume congelate. Optiunile sunt multe si variate.

Legume gratinate

Timp de pregatire: 15 min

Timp de gatire: 45 min

 

Ingrediente pentru 4 portii:

  •  800 g legume variate (morcovi, broccoli, conopida, mazare verde, fasole verde, etc)
  • 2 linguri cu faina
  • 50 g unt
  • 200 ml lapte
  • 250 g parmezan
  • 1/2 lingurita praf de nucsoara
  • sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire:

  • Legumele se curata, se taie cuburi mari egale ca marime si se oparesc 5 minute in apa fiarta cu sare. Se scurg si se pun intr-o forma termorezistenta.
  • Sosul Bechamel: untul se topeste la foc mic intr-o tigaie. Se pune faina si se amesteca ( aveti grija sa nu se arda). Se adauga laptele cald, cate putin, amestecand dupa fiecare adaugare, ca sa nu se formeze cocoloase. Daca, totusi, acestea se formeaza, treceti sosul prin sita inainte de a-l folosi. In final se pune in sos nuscsoara, sare si piper dupa gust. In sos se amesteca 3/4 din parmezanul ras. Sosul se toarna peste legume.
  • Deasupra se presara restul de parmezan ras. Mancarea se gateste in cuptorul preincalzit, la 180 C, pentru 30 – 45 de minute, pana ce legumele sunt moi si sosul devine auriu deasupra.

 

Puteti gasi reteta si pe siteul iCook.to

COMENTARII

Adauga comentarii