Inimi inflacarate

 <3 <3 <3 E 14 februarie, asa ca nu puteam sa lipsesc din lunga lista a celor care sarbatoresc Valentine’s Day. Doar stiti ce mult imi place! Iubesc sarbatoarea asta cu inimi inflacarate. Ma incanta zarva continua si agitatia din media. Ador sa ma uit la televizor si sa vad cum la fiecare emisiune invitatii deosebit de interesanti sunt intrebati „Ce faci de Valentine’s day?” Nu ma pot satura de acesata intrebare atat de inteligenta. Si vitrinele, ah vitrinele! Imi dau lacrimile de emotie cand vad toate inimioarele alea de poliester made in China pe care scrie asa frumos „I love you”. 

In seara asta imi voi astepta iubitul cu ceva absolut senzational. I-am pregatit cea mai dulce reteta, care ne va imbata simturile. Cred ca se vede din imaginea de mai sus: doua inimi inflacarate strapunse de o sageata. Ce poate fi mai romantic? Nu-i asa ca se vede ca iti soptesc Te iubesc? Si pentru ca sunt sigura ca sunteti nerabdatoare sa aflati cat mai curand reteta afrodisiaca, ma grabesc sa o impartasec cu voi. Traiasca dragostea! 

Inimi inflacarate

 

Ingrediente

100 g malai
200 ml apa
1 lingura ulei
un praf de chili
un praf de turmeric
un praf de coriandru
un praf de chimion
un praf de sare
colorant alimentar rosu
smantana grasa

Mod de pregatire

Uleiul se incalzeste intr-o craticioara si in el se pun coriandrul si chimionul. Se lasa putin si sa adauga celelalte prafuri. Se amesteca de cateva ori si se dau jos de pe foc.
Apa si sarea se pun intr-o ulcica. Cand s-a incalzit se adauga malaiul si uleiul aromat. Se amesteca bine. Se lasa sa fiarba cateva minute. Se adauga colorantul si se amesteca bine.
Mamaliga calda se pune in forme de inimioare, care se lasa la racit (eventual in congelator).
Aceste inimioare inflacarate se servesc cu smantana.

 

Cred ca v-ati dat seama ca aceasta postare este un pamflet. Am scris-o pentru proiectul comun al multor bloggeri, numit „My Funny Valentine”. Mai jos gasiti lista tuturor participantior. S-ar putea sa fie acolo si retete adevarate. Pentru cei care chiar sarbatoresc azi.

Didi Food Design
Lucian Food and Beyond
Andreea Mohorea Retete ABC
Aura Carolina Popa Bucataria Aurei
Adriana Lucia Mara Dragostea in bucate
Andreea Denisa Dea’s Cakes Dea’s Cakes
Daiana si Cosmin Simplu si bun
Dana Burlacu Prajiturici si alte dulciuri
Alexandra Butnari Gustolandia
Dia Daria Retetele mele dragi
Claudia Lecturi si Arome
Mihaela Voguisine
Ioana Tone Pasiune si culoare
Oana Igretiu: Savori urbane
Cerasela Badr El-Din: Safron and Dates
Monica Horoiu – Monya’s…!!!
Iancu Lubita- Cu Lulu in bucatarie
Iuliana Miu Cartea de bucate aromate
Iuliana Florentina Avram Retete fel de fel
Alice Ciobanu Tara bucatelor
Paula Gafitescu: Enjoy Dessert!
Geta Cipaianu Pansy’s recipe
Simona Alison’s Trials
Iolanda si Georgiana Voinea Sisters kitchen
Mihaela Sava LaPrajiturela

COMENTARII
    Budincă Dukan puţin îndrăgostită | Cartea de Bucate Aromate
    14 Feb 2014
    7:14pm

    […] Design Food and Beyond Cooking With My Soul Retete ABC Bucataria Aurei  Dragostea in bucate Prajiturici Torturi Dea Simplu si bun Prajiturici […]

    Sfaturi culinare pentru Ziua Îndrăgostiților – Valentine’s Day | Food and beyond…
    14 Feb 2014
    7:18pm

    […] Didi Food Design 2. Brandusa Cooking With My Soul 3. Laura Retete ca la mama 4. Andreea Mohorea Retete ABC 5. Aura Carolina Popa Bucataria Aurei 6. […]

Adauga comentarii