Inghetata fara zahar, vegana

Vine o vreme in viata cand nu mai ai 20 de ani nici 30, nici 40 😛 si incepi sa te gandesti din ce in ce mai mult la sanatatea ta. Mai ales cand unul dintre parinti are diabet,  boala care se pare ca este ereditara, incerci sa reduci cat mai mult zaharul din dieta. Asta am facut si eu: am incercat tot felul de variante de indulcitori, dar nu am fost convinsa de nici unul. Si vroiam atat de mult sa-i fac tatei o inghetata fara zahar!

De ceva vreme am auzit de indulcitorul natural numit stevia. Am cumparat  si incercat o varianta, dar gustul mi s-a parut amarui si am abandonat-o. Dar m-am hotarat sa acord o noua sansa acestui indulcitor, atunci cand Gustos.ro mi-a propus sa testez produsele cu stevia Green Sugar, facute de Laboratoarele Remedia. O parte din indulcitorul primit (sub forma de stick) i l-am dat tatei, care l-a folosit in cafea si ceai. Mi-a spus ca n-a simtit nici un gust amar. Mama a facut chiar si compot de visine cu indulcitor Green Sugar. Ba chiar a pus cateva borcane la pastrare. Pana acum se pastreaza foarte bine, dar abia la iarna va pot confirma daca se pot face conserve cu el sau nu.

Pentru azi (special pentru diabetici) am o reteta de inghetata fara zahar. Reteta de baza are doar doua ingrediente: avocado si unt de cocos. Pe langa ele se pot adauga si altele, dupa dorinta fiecaruia. Dorinta tatalui meu a fost: cacao, caise si fistic.  De data aceasta am folosit Green Sugar Cooking 350 g, care contine indulcitor cu stevia sub forma de pulbere. Rezultatul a fost o inghetata cremoasa, dulce si fara nici o urma de gust amar. 

Inghetata fara zahar, vegana

 Inghetata fara zahar, vegana

Timp de gatire: 10 min

Timp de congelare: cateva ore

Ingrediente:

  • 1 avocado, copt foarte bine
  • 1 lingura cu unt de cocos (sau unt de cacao)
  • 3 – 4 lingurite cu indulcitor pudra Green Sugar
  • 3 caise fara samburi
  • 1 lingura cu cacao
  • 1 lingura cu fistic

 

Mod de preparare:

Fisticul se prajeste uscat intr-o tigaie, sau in cuptor. Apoi se toaca grosier cu un cutit.

Toate ingredientele (inafara de fistic) se pun intr-un blender si se paseaza foarte bine. Pasta astfel formata se pune in masina de inghetata, impreuna cu fisticul. Se lasa pana cand se ingheata, conform specificatiilor masinii. Apoi inghetata se pune in forme si se pastreaza in congelator.

Daca nu aveti masina de inghetata, pasta se pune in forme direct in congelator. .

 

COMENTARII
    Didi
    13 Jul 2014
    12:51pm

    Bine, bine! …Hai ca ai dres busuiocul dupa parfeul ala 😛
    Lasand gluma la o parte,eu am pe lista si tortul acela vegan, dar n gasesc unt de cocos si nu am chef sa il comand online. Mi-ai zis ca la magazinele tip plafar, dar dar in zona mea nici nu au auzit de acest produs. La Kaufland mi-au zis sa il inregistrez pe wishlist. O sa fac eu rost pana la urma, dar nu este cu prioritate pe lista.

    Cu stevia asta sunt sceptica. A cumparat sotul meu sirop si este ingrozitor, nu amarui neaparat ci gustul specific pronuntat de stevie. Nu se poate folosi. Poate merita ceea ce prezinti, o fi mai soft.

Adauga comentarii