
Inghetata de zmeura cu lapte condensat

Inghetata de zmeura cu lapte condensat
Ingrediente:
- 1 cutie lapte condensat (in jur de 300 ml)
- 300 ml frisca neindulcita
- 300 g zmeura
Mod de preparare:
- Pune 200 g de zmeura intr-un blender si paseaz-o bine. Trece sosul format printr-o strecuratoare fina, ca sa elimini semintele. Sucul de zmeura astfel obtinut amesteca-l cu lapte condensat.
- Adauga frisca si amestec-o usor, ca sa nu se lase. Pune totul intr-o cutie cu capac. Nu mai pune zahar in frisca, pentru ca laptele condensat este foarte dulce.
- Pune cutia in congelatorul dat la maxim pentru 3-4 ore, sa se inghete putin. Scoate cutia din congelator si amesteca in ea 100 g de zmeura intreaga (cu grija, ca sa nu sfarami zmeura).
- Pune inghetata la loc in congelator, pana a doua zi.
Inghetata aceasta participa la minunata sezatoare a bloggerilor romani, numita : „Dulce Romanie” care este gazduita luna aceasta de Flory pe blogul ei Retete fel de fel. Sa-i faceti o vizita, pentru ca n-o sa va para rau si s-o salutati din partea mea 🙂
I found some raspberries in the market, so beautiful and fragrant, that ate up nearly half before using them in this ice cream.
Ingredients:
- 1 can condensed milk (about 300 ml)
- 300 ml unsweetened whipped cream
- 300 g raspberries
Put 200 g of raspberries in a blender and mix them well. Pass sauce through a fine strainer to remove seeds. Mix the sauce with the condensed milk.
Fold in the whipped cream. Put everything in a box with a lid. Don’t add sugar in the whipped cream, because condensed milk is very sweet.
Put the box in the freezer for 3-4 hours, to freeze a little. Remove the box from the freezer and mix in the rest of 100 g of raspberries.
Put ice cream back in freezer until the next day.
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
Vai cum arata ca salivez aici!!! am vazut si eu reteta cu lapte condensat, si la tine arata divin, musai fac si eu :)) curand, promit! Pupici cu drag!
Excelent arata!Te invit cu drag la provocarea lunii Iulie,pupici!
[…] proaspata in octombrie = I’m in heaven. Si acum urmeaza dilema: tarta am facut, inghetata am facut, tort am facut, ce sa mai gatesc din ea? Cum in timpul saptamanii timpul a inceput sa se […]