Inghetata de zmeura cu lapte condensat

Aceasta este o inghetata cremoasa, chiar daca e facuta fara oua, datorita laptelui condensat. Am gasit in piata niste zmeura asa frumoasa si aromata, ca am mancat-o aproape jumatate pana sa ajunga in bunatea asta de inghetata de zmeura :).

Inghetata de zmeura cu lapte condensat

Ingrediente:

  • 1 cutie lapte condensat (in jur de 300 ml)
  • 300 ml frisca neindulcita
  • 300 g zmeura

 

Mod de preparare:

  • Pune 200 g de zmeura intr-un blender si paseaz-o bine. Trece sosul format printr-o strecuratoare fina, ca sa elimini semintele. Sucul de zmeura astfel obtinut amesteca-l cu lapte condensat.
  • Adauga frisca si amestec-o usor, ca sa nu se lase. Pune totul intr-o cutie cu capac. Nu mai pune zahar in frisca, pentru ca laptele condensat este foarte dulce.
  • Pune cutia in congelatorul dat la maxim pentru 3-4 ore, sa se inghete putin. Scoate cutia din congelator si amesteca in ea 100 g de zmeura intreaga (cu grija, ca sa nu sfarami zmeura).
  • Pune inghetata la loc in congelator, pana a doua zi.

Inghetata aceasta participa la minunata sezatoare a bloggerilor romani, numita : „Dulce Romanie” care este gazduita luna aceasta de Flory pe blogul ei Retete fel de fel. Sa-i faceti o vizita, pentru ca n-o sa va para rau si s-o salutati din partea mea ­čÖé

English version 
 
This is a creamy ice cream, even if made without eggs, because condensed milk.  
I found some raspberries in the market, so beautiful and fragrant, that ate up nearly half before using them in this ice cream.

Ingredients:
  • ┬á┬á┬á┬á1 can condensed milk (about 300 ml)
  • ┬á┬á┬á┬á300 ml unsweetened whipped cream
  • ┬á┬á┬á┬á300 g raspberries
Preparation:

Put 200 g of raspberries in a blender and mix them well. Pass sauce through a fine strainer to remove seeds. Mix the sauce with the condensed milk.
Fold in the whipped cream. Put everything in a box with a lid. Don’t add sugar in the whipped cream, because condensed milk is very sweet.
Put the box in the freezer for 3-4 hours, to freeze a little. Remove the box from the freezer and mix in the rest of  100 g of raspberries.
Put ice cream back in freezer until the next day. 




COMENTARII
    Alina---Explora Cuisine
    7 Jul 2011
    4:13pm

    Vai cum arata ca salivez aici!!! am vazut si eu reteta cu lapte condensat, si la tine arata divin, musai fac si eu :)) curand, promit! Pupici cu drag!

    Crema de zmeura -Cooking with my soul
    13 Aug 2015
    2:44pm

    […] proaspata in octombrie = I’m in heaven. Si acum urmeaza dilema: tarta am facut, inghetata am facut, tort am facut, ce sa mai gatesc din ea? Cum in timpul saptamanii timpul a inceput sa se […]

Adauga comentarii