Inghetata de mango

In cautarea unor noi arome pentru inghetata, am ajuns si la mango. Fructul proaspat mie imi place foarte mult. Inghetata nu a iesit extrem de aromata, dar consistenta este extraordinara: fina si cremoasa. Reteta de inghetata de mango este una indiana, pentru ca la ei mango e un fruct foarte des folosit. Eu am folosit smantana varsata, pe care nu am batut-o pentru ca e foarte „batoasa” cand o cumpar. Cred ca se poate folosi si smanatana dulce de la cutie, care se bate ca sa se intareasca. Eu am facut inghetata in congelator, dar la fel de bine se poate face cu masina de inghetata.

Inghetata de mango

Ingrediente

  • 500 g frisca (sau smantana dulce, tare)
  • pulpa de la 2 fructe de mango
  • 200 ml lapte condensat
  • sucul de la 1/2 lamaie

 

Mod de pregatire:

Amesteca pulpa de mango cu un blender vertical sau cu un robot, ca sa se faca ca un piure. Amesteca piureul de mango cu laptele condensat si lamaia. Adauga frisca. Pune amestecul intr-o cutie cu capac, in congelatorul dat la maxim. Dupa 2 ore de stat in congelator, amesteca inghetata cu o lingura si pune-o la loc, pana se congeleaza bine.

English version

In search of new flavors for ice cream, I reached to mangoes. I like very much fresh fruits. Ice cream came not very aromatic, but its consistency was great: smooth and creamy. As I read, this is an Indian recipe, because mango is a fruit often used in India. I made this ice cream in the freezer, but as well can be made with ice cream machine.Ingredients

* 2 cups (500 g) heavy cream
* pulp from 2 mango
* 3/4 cup (200 ml) condensed milk
* juice of half lemon

Puree mango pulp using a blender. Mix it with condensed milk and lemon. Add whipped cream. Put mixture in a box with a lid in the freezer open at maximum. After 2 hours in the freezer, mix the  ice cream with a spoon and put it back up to freeze well.

COMENTARII
    Boabe de Cafea
    1 Jul 2010
    7:02pm

    Are un gust interesant, asa-i?
    Eu folosit si coaja dar iese putin amarui…
    Imi place tare mult cum ti-a iesit-pozele sunt super.

    Brindusa
    1 Jul 2010
    7:22pm

    Boabe de cafea: cu coja n-am incercat. DAr cred ca as fi putut pune mai multa pulpa de mango. Oricum, mi-a placut mult. Si am mancat-o in combinatie cu inghetata de ciocolata.

Adauga comentarii