Inghetata cu mascarpone si fructe de padure

Va mai aduceti aminte de cartea cu multe inghetate pe care am primit-o de ziua mea? Am facut alta reteta din ea. De data asta o inghetata cu mascarpone. Este extrem de buna. Trebuie neaparat s-o incercati. A iesit cremoasa si usoara, iar fructele de padure au aromat-o incantator. V-o recomand  din tot sufletul.

Inghetata cu mascarpone si fructe de padure

Ingrediente:
  • 250 g zahar
  • 400 ml apa
  • 1 lamaie: sucul si coaja
  • 500 g mascarpone
  • 300 g fructe de padure (zmeura si afine) prospete sau decongelate si scurse
Mod de preparare:
  • Inainte cu 30 de minute de a incepe sa faci inghetata, daca nu folosesti masina de inghetata, da congelatorul la maxim. Cu cat se ingheata mai repede, cu atat inghetata are ace mai mici si mai putine.
  • Mai intai se face un sirop de zahar. Se pun deoparte 3 linguri de zahar, apoi restul se amesteca cu apa si se pun la foc mic. Fara sa amesteci lasa pana ce zaharul e topit. Adauga coaja de lamaie si zeama de lamaie si fierbe in clocote mici 3 minute. Pune siropul la racit.
  • Cand siropul s-a racit foarte bine, mixeaza mascarpone putin, apoi adauga siropul in fir subtire, mixand incontinuu. Pune inghetata intr-o cutie de plastic cu capac, la congelator pentru 2 ore.
  • Dupa 2 ore in congelator, inghetata trebuie sa fie semi- inghetata. Mixeaz-o bine ca sa spargi toate cristalele de zahar si sa introduci aer. Toarn-o la loc in vasul de plastic.
  • Amesteca fructele de padure cu zaharul, sfaramandu-le putin. Toarna-le peste inghetata alba si cu o lingura fa valurele in inghetata, ca sa se marmoreze.
  • Pune inghetata in congelator si las-o pana se ingheata bine.
COMENTARII
    Adina
    30 Jul 2012
    2:37pm

    dar siropul de apa si zahar se poate inlocui f bine cu miere, si mai sanatos si mai simplu. Ca la inghetata de piersici cu mascarpone, cu 500g mascarpone, 500g piersici pulpa si cateva linguri de miere (3-4). reteta asta mi se pare super simpla si sanatoasa.

Adauga comentarii