Inghetata cu fistic

Dupa cea de ciocolata, inghetata cu fistic e preferata mea. Chiar nu inteleg de ce n-am facut pana acum! Imboldul mi l-a dat minunata inghetata pe care am mancat-o cand am fost la Roma, asa ca n-am mai asteptat sa-mi cumpar masina de inghetata si am facut-o in congelator. Iat-o:

Inghetata cu fistic

 

Timp de gatire: 30 minute

Timp de racire: 30 minute

Timp de congelare: 10 ore

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 400 g smantana dulce grasa (sau frisca)
  • 1 ou, separat
  • 150 g fistic crud (nesarat)
  • 4 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu lapte


Mod de preparare:

Amesteca laptele cu zaharul si 2 linguri de smantana. Pune pe foc mic, sa se topeasca zaharul si sa se infierbante amestecul. Nu lasa sa fiarba.
Amesteca putin galbenusul. Peste el toarna incet, in fir subtire, amestecul de lapte. Bate incontinuu cu telul in forma de para. ca sa nu se taie. Pune amestecul la loc in oala si, pe foc mic, amestecand incontinuu, lasa pana ce se ingroasa putin. Lasa amestecul sa se raceasca.
Macina fisticul nu foarte mic.
Cand crema s-a racit la temperatura degetului. amesteca inauntru restul de smantana si fisticul.
Adauga albusul batut spuma si amesteca-l usor, ca sa nu-si piarda din volum.
Pune inghetata in forme si las-o la congelator pana se intareste.

Inghetata cu fistic
COMENTARII
    FLORY
    27 Apr 2012
    2:37pm

    Nu te-ntreb cat de buna e pentru ca stiu deja,inghetata cu fistic e irezistibila pentru mine!Arata minunat!Pupici si we minunat!

Adauga comentarii