Inghetata cu caise, miere si mascarpone

E pentru prima oara ca fac inghetata cu caise si miere. Si pot spune cu mana pe inima ca gustul putin amarui pe care mierea i l-a conferit acestui desert m-a dus cu gandul la gustul marii Egee, de care mi-e atat de dor. Si pe care, se pare, nici anul acesta n-o sa-l simt. Dar, cine stie….. cum se spune, speranta moare ultima :)))  Pana atunci, haideti sa ne ostoim dorul cu un strand, cu Marea Neagra si cu o inghetata de caise si miere.

Inghetata cu caise, miere si mascarpone

 

Inghetata cu caise, miere si mascarpone

Ingrediente:

  • 250 g mascarpone
  • 100 g smantana 20% grasime
  • 100 ml lapte
  • 500 g caise coapte
  • cateva linguri cu miere

Cum se face:

  • Spala bine caisele si scoate-le samburii. Pune-le intr-un blender si transforma-le intr-un piure. Adauga mierea si mixeaza bine.
  • Adauga celelalte ingrediente si mixeaza-le bine de tot. Daca ai masina de inghetata, pune amestecul in ea si procedeaza conform instructiunilor. Pune inghetata in congelator pentru 2-3 ore.
  • Daca nu ai masina de inghetata, pune amestecul intr-un recipient in congelator. Mixeaza inghetata de 3-4 ori, la intervale de aproximativ o ora, ca sa nu se formeze ace de gheata.
  • Scoate inghetata de caise din congelator 15 minute inainte de a o manaca. Poti sa-i adaugi si ciocolata rasa.
COMENTARII

Adauga comentarii