
Inghetata de capsuni

Pentru ca e sezonul lor, azi am facut o inghetata de capsuni. Este foarte simplu de facut si foarte gustoasa.
- 500 g capsuni
- 800 g frisca
- 10 linguri zahar
Mod de pregatre:
Am gasit o smantana foarte buna, asa ca am hotarat sa fac o inghetata fara oua.
Am mixat capsunile cu blenderul vertical, dupa care le-am dat prin sita deasa ca sa mai iasa din seminte.
Am amestecat sucul de capsuni cu zaharul pe foc, pana ce zaharul s-a topit. Am lasat la racit siropul, apoi l-am amestecat cu frisca. L-am congelat foarte rapid (am dat congelatorul pe maxim) ca sa nu faca ace.
A iesit o ingetata super cremoasa si aromata.
English version
- 2 cups strawberries, washed
- 3 cups heavy cream
- 3/4 cup granulated sugar
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
Arata foarte bine inghetata si cred ca e tare buna! Siropul de capsuni+zahar l-ai amestecat cu frisca lichida sau batuta spuma? Mersi.
Iti multumesc pentru vizita si aprecieri. La inghetata eu folosesc numai smantana batuta spuma, sa stea tare. Te astept sa-mi spui cum a iesit.
[…] In unul dintre postarile mele poti gasi reteta de inghetata de capsuni […]