Hummus bil tahini

Hummus este de fapt o pasta de naut cu pasta de susan.

Hummus bil tahini

Ingrediente:

  • 200 g naut, pus la inmuiat peste noapte si apoi fiert
  • 8 linguri pasta de susan (tahini)
  • 6 catei de usturoi, dati prin razatoare
  • 1/2 cana din zeama in care a fiert nautul
  • 2 lamai, zeama (sau dupa gust)
  • sare dupa gust
  • optional: chimen, boia dulce, chilli
  • 1 mana de muguri de pin, prajiti uscat
  • putin ulei de masline
  • patrunjel, pentru ornat
Hummus

Mod de pregatire hummus:

Fierbe nautul pana se inmoaie. Mixeaza-l bine cu pasta de susan si usturoiul. Adauga sare si zeama de lamaie, in functie de cat de acra iti place. Adauga din zeama in care a fiert nautul, pana totul devine ca o pasta moale.
Verifica gustul si daca vrei mai aduga sare/lamaie/usturoi.
Pune pe o farfurie, stropeste cu ulei de masline, presara muguri de pin si patrunjel. Se mananca cu paine libaneza.

COMENTARII
    Falafel -Cooking with my soul
    4 Aug 2015
    10:58pm

    […]  Reteta de falafel, alaturi de cea de hummus, este una dintre cele mai bune retete de naut. Aceste chiftelute de naut sunt aromate si se fac […]

    Falafel - chiftelute din naut - Antreuri - Retete de Suflet
    4 Sep 2019
    5:58pm

    […] de falafel, alaturi de cea de hummus, este una dintre cele mai bune retete cu naut. Aceste chiftelute de naut sunt aromate si se fac […]

Adauga comentarii