
Hummus bil tahini

Hummus este de fapt o pasta de naut cu pasta de susan.
Hummus bil tahini
Ingrediente:
- 200 g naut, pus la inmuiat peste noapte si apoi fiert
- 8 linguri pasta de susan (tahini)
- 6 catei de usturoi, dati prin razatoare
- 1/2 cana din zeama in care a fiert nautul
- 2 lamai, zeama (sau dupa gust)
- sare dupa gust
- optional: chimen, boia dulce, chilli
- 1 mana de muguri de pin, prajiti uscat
- putin ulei de masline
- patrunjel, pentru ornat
Mod de pregatire hummus:
Fierbe nautul pana se inmoaie. Mixeaza-l bine cu pasta de susan si usturoiul. Adauga sare si zeama de lamaie, in functie de cat de acra iti place. Adauga din zeama in care a fiert nautul, pana totul devine ca o pasta moale.
Verifica gustul si daca vrei mai aduga sare/lamaie/usturoi.
Pune pe o farfurie, stropeste cu ulei de masline, presara muguri de pin si patrunjel. Se mananca cu paine libaneza.
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
[…] Reteta de falafel, alaturi de cea de hummus, este una dintre cele mai bune retete de naut. Aceste chiftelute de naut sunt aromate si se fac […]
[…] de falafel, alaturi de cea de hummus, este una dintre cele mai bune retete cu naut. Aceste chiftelute de naut sunt aromate si se fac […]