Gem de rubarba

Pentru azi v-am pregatit cel mai simplu si rapid gem de rubarba pe care il puteti face. Stiu ca in ultima vreme v-am tot dat retete cu rubarba, dar daca imi place leguma asta, ce pot face? Cum am cumparat mai multa rubarba, dupa ce am facut cu o parte prajitura rasturnata, pe restul am transformat-o in gem.
La fiert rubarba se comporta foarte bine, pentru ca ea nu este foarte zemoasa, asa ca gemul nu trebuie fiert prea mult pana ajunge la consistenta dorita.

*Pentru gem sau dulceata folositi o cratita foarte curata, cu fundul cat mai gros.

Gem de rubarba

Gem de rubarba

Ingrediente

  • 1 kg rubarba
  • 700- 800 g zahar
  • 1 lamaie, zeama

Mod de pregatire:

  • Tijele de rubarba fara frunze (care sunt toxice) se spala si se taie in bucati mici. Se pun in cratita impreuna cu zaharul. Se amesteca si se lasa 20 de minute, pentru ca rubarba sa lase putin suc.
  • Cratita se pune pe foc si se lasa pana ce incepe sa se lege, Se amesteca din cand in cand. Focul trebuie sa fie moderat, ca sa nu se prinda gemul de fundul cratitei.
  • Se pune zeama de lamaie si se lasa la fiert pana ce gemul e legat bine. Cam jumatate de ora.
  •  Gemul se lasa la racit si se pune in borcane foarte curate.
COMENTARII
    Prajitura cu crema de migdaleCooking with my soul
    4 Mar 2014
    10:02am

    […] mai am deloc in camara (se pare ca am niste soareci la gemul de caise ). Bine ca mi-au mai lasat gem de rubarba, ca altfel nu stiu ce ma faceam! Prin urmare, eu zic ca se poate folosi orice gem mai acrisor. Si, […]

Adauga comentarii