Fursecuri cu unt de arahide

Am gasit aceste fursecuri cu unt de arahide aici, pe un blog american, dar realizat de cineva cu origini italienesti. Aceasta este o versiune homemade a unor cunoscuti biscuiti americani.

 

Fursecuri cu unt de arahide

Ingrediente

  • 100 g unt de arahide
  • 100 g unt
  • 175 g zahar brun
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 120 g faina
  • 150 g fulgi de ovaz
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita sare (daca untul de arahide nu e putin sarat)
  • optional scortisoara

Crema

  • 120 g unt de arahide
  • 200 g zahar pudra
  • 30 g unt
  • 2 linguri mascarpone (sau smantana foarte grasa)
Mod de pregatire:

Mixeaza ovazul pana se face ca o faina mai mare.

Amesteca primele 5 ingrediente, pana devin o crema pufoasa. Pune toate celelalte ingrediente solide si amesteca pana se omogenizeaza.

Pune coca in frigider cel putin 1 ora (se poate si peste noapte).
Incalzeste cuptorul la 180 C. Pe o tigaie cu hartie pergament pune bile din coca, pe care apoi le aplatizezi cu palma ca sa le dai forma rotunda.
Coace 8-10 minute, raceste-le pe un gratar si umple-le 2 cate 2 cu crema.
Pentru crema amesteca toate ingredientele si da putin la rece ca sa se intareasca.

Fursecuri cu unt de arahide
COMENTARII

Adauga comentarii