Furnici in copac

 Se pare ca numele acesta ciudat de furnici in copac vine de la faptul ca bucatelele mici de carne se lipesc de firele de taitei si par ca niste furnici ce se urca pe ramurelele unui copac.

Ingrediente:

  • 350 g carne porc, tocata
  • 200 g taietei de celofan (sau titei subtiri de orez, sau fidea)
  • 5 ciuperci Shiitake (sau 100 g ciuperci uscate)

Marinada

  • 4 linguri sos soia light (sau de care ai)
  • 1 lingura ulei susan (daca ai)
  • 1 lingura vin de orez (sau vin sec alb)
  • 1 lingurita amidon de porumb (amidonul se pune ultimul)

Altele

  • 1 ardei chilli rosu taiat fin(sau1/2 lingurita pasta chilli)
  • 2 cm ghimbir ras fin
  • 2 cepe verzi taiate la 2 cm
  • 3 linguri ulei de alune (sau porumb, floare soarelui)

 

Mod de preparare:

Pune ciupercile Shiitake la inmuiat in 1 cana apa, mai bine de o ora. Daca folosesti alte ciuperci, timpul de inmuiere poate diferi. Strecoara ciupercile si pastreaza zeama.

Pune taieteii in apa fiarta si lasa 5 minute. Scurge-i bine si taie-i mai mic.

Amesteca carnea cu marinata si lasa la frigider 1/2 ora.

Incalzeste un wok si pune 2 linguri de ulei. Caleste carnea la foc mediu amestecand bine, pana cand e jumatate facuta. Scoate-o din wok.

Sterge wokul si adauga 1 lingura ulei. Pune ardeiul si ghimbirul si caleste putin amestecand mereu (stir fry). Stir fry ciupercile, adauga taieteii, sosul chilli (daca nu folosesti ardeiul), 1/2 cana zeama de la ciuperci (poti pune zeama de pui) si amesteca bine. Adauga carnea, ceapa si amestecabine. Gateste pana ce carnea e facuta.
Pofta buna!

COMENTARII

Adauga comentarii