Friptura de curcan

O reteta foarte gustoasa de friptura de curcan. Se poate folosi atat piept de curcan, cat si pulpe. Oreteta foarte potrivita atat pentru Craciun, cat si pentru o masa in familie.
Ingrediente:
  • 2 kg piept sau pulpe de curcan cu os (dezghetat)
  • 100 g unt topit
  • 30 g vin alb
  • 2 linguri cimbru proaspat tocat marunt (sau 2 lingurite cimbru uscat) sau alte plante aromatice, dupa preferinte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita boia iute
  • 2 catei usturoi tocati marunt
  • 2 lingurite amidon de porumb
  • 2 linguri apa rece
Mod de pregaire:
Incalzeste cuptorul la 160 0C. Pune curcanul intr-o tava care sa-l cuprinda (sa nu fie mult mai mare), cu pielea in sus si adauga putina apa. Baga tava in cuptor pentru o ora.
Amesteca untul, cimbrul, sarea, boiaua si usturoiul. Cu o pensula unge carnea bine cu ½ din amestec. Baga la cuptor pentru 30 min. Unge cu ce a mai ramas din amestec , pune vinul in tava si coace pana cand este facut. Scoate din cuptor si lasa-l sa se odihneasca 15 minute inainte de a-l taia.
Strecoara sosul care s-a format in tava, amesteca-l cu 1 cana de apa si da un clocot. Amesteca
amidonul cu apa , pune in sos si amesteca bine. Fierbe amestecand continuu pentru 1 minut. Serveste sosul cu friptura.

Pofta buna!

COMENTARII

Adauga comentarii