Fasole pastai cu pulpe de pui

 

M-am gandit ca azi, fiind joi, nimeni n-are chef de gatit. Asa ca v-am adus o mancarica rapida, dar tare gustoasa. Mancarea de fasole pastai cu carne se poate face foarte bine si iarna, nu numai vara, mai ales daca v-ati pus ceva fasolica la congelator. Daca nu, sigur veti gasi la conserva. Asa am procedat si eu.

Reteta de mancare de fasole pastai este cea clasica, la care eu am adaugat cateva felii de morcov pentru mai multa culoare. Noua ne place foarte mult, pentru ca gustul dulceag al tecilor fragede de fasole contrasteaza placut cu sucul de rosii putin acrisor. Ingredientele sunt putine si destul de ieftine, asa ca si bugetul e mic. Daca mai spun si ca e dietetica, nu mai gasiti nici un motiv sa n-o faceti. S-aveti pofta!

Nu uitati ca puteti printa reteta, sau o puteti salva pentru mai tarziu ­čÖé

Fasole pastai cu pulpe de pui

 

Timp de pregatire: 5 minute

Timp de gatire: 30 minute

 

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 4 jumatati de pulpa de pui
  • 1 ceapa
  • 300 ml suc de rosii
  • 1 conserva mare de fasole verde
  • 1 morcov mic
  • 4 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • sare dupa gust

 

Mod de pregatire:

Bucatile de carne se pun in uleiul incalzit si se lasa pana ce se auresc putin pe ambele parti. Carnea se scoate pe o farfurie, iar in uleiul incalzit se adauga ceapa tocata marunt. Se pune putina sare si se lasa ceapa sa se inmoie, la foc mic cam 3-4 minute.
Se adauga morcovul taiat felii si bucatile de carne peste ceapa, se toarna o cana de apa si se lasa mancarea sa fiarba la foc mic 15 minute, acoperita cu un capac. Se adauga fasolea verde (scursa de sucurile din conserva) si se amesteca usor. Se lasa la fiert inca 5 minute.
Se adauga sucul de rosii si se amesteca bine. Se potriveste de sare si se lasa mancarea de fasole pastai la fiert, la foc mic, pentru 10 minute., pana ce se formeaza un sos mai gros.

COMENTARII

Adauga comentarii