Falafel

Reteta de falafel, alaturi de cea de hummus, este una dintre cele mai bune retete cu naut. Aceste chiftelute de naut sunt aromate si se fac foarte usor. Nautul nu se fierbe, ci se lasa la inmuiat peste noapte. Chiftelele de falafel se pot manca in perioada postului.
Pentru ca sunt putin inecacioase, cel mai bine e sa fie servite cu un sos sau cu o salata.

Falafel

Timp de pregatire: 8 ore ca sa se inmoaie nautul

Timp de gatire: 20 minute

Ingrediente pentru 6 persoane:
  • 2 cani naut pus la inmuiat peste noapte
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita coriandru, pudra
  • 1 lingurita chimion, pudra
  • putin chilli
  • sare, piper dupa gust
  • optional: pesmet
  • 1 legatura patrunjel
  • ulei pentru prajit

Pentru sosul tahini

  • 1 lingura cu tahini
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 4 linguri cu apa
  • sare dupa gust

 

Mod de pregatire:
Sosul tahini – se amesteca bine toate ingredientele

Nautul, nefiert impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul se amesteca intr-un robot de bucatarie (sau o masina de tocat) pana devin pasta. Se adauga condimentele si se mixeaza bine. Se lasa pasta sa se odihneasca 1/2 ora.

Cu mana putin uda se formeaza bile rotunde sau forme putin alungite la capete. Acestea se pot da prin pesmet, sau se pot lasa simple. Se aseaza pe o farfurie.
Se pune la incins uleiul intr-o tigaie.
 
Se prajesc chiftelele falafel pe toate partile, pana devin aurii.

Falafel

Se servesc calde, cu salata tabouleh (de patrunjel) si cu sos tahini.
COMENTARII
    Dana-Maria
    18 Jan 2011
    3:36pm

    Arata grozav! Si acum ca am vazut care sunt ingredientele, o sa mananc si eu! Pana acum nu stiam ce se pune in falafel si nu l-am incercat. O sa ii fac si lui Dan, sigur mananca prima data :))

Adauga comentarii