Dovlecei umpluti vegetarieni

As fi putut numi aceasta reteta dovlecei umpluti de post, dar eu nu tin post niciodata, asa ca ar fi fost o mistificare. Dar, cum eu mananc foarte des vegetarian, o sa-i numesc dovlecei umpluti vegetarieni. Ba chiar vegani, daca eliminati parmezanul de deasupra. Tinand cont ca niciodata nu m-am entuziasmat in fata unei halci de carne, pot spune ca acesti dovlecei sunt mult mai buni decat cei umpluti cu carne. Usturoiul si multitudinea de plante aromatice verzi (abia culese din gradina) le vor da o aroma si o prospetime de care va veti indragosti.

 

Dovlecei umpluti vegetarieni 

 

Timp de pregatire: 20 min

Timp de gatire: 20min

 

Ingrediente pentru 8 dovlecei

  • 8 dovlecei
  • 2 cepe mari
  • 4 catei de usturoi
  • 2 morcovi
  • 400 ml suc de rosii
  • frunze de patrunjel, marar, oregano
  • 150 g orez
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • sare, piper dupa gust
  • optional: 200 g parmezan ras

Mod de preparare:

  • Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua pe lungime si cu o lingurita li se scot semintele.
  • Ceapa, usturoiul si morcovul se toaca marunt. Uleiul se incalzeste intr-o tigaie si in el se pun legumele. Se sareaza putin si se calesc la foc mic, pana se inmoaie (3-4 minute)/ Se adauga orezul si se caleste si el un minut. Se pun 300 ml de apa si se lasa sa fiarba pana ce apa e absorbita. Se ia tigaia de pe foc si se amesteca inauntru ierburile aromatice tocate mic.
  • Dovleceii se umplu cu amestecul de mai sus. Se pun in tava de la aragaz, se sareaza si se pipereaza si se acopera cu sucul de rosii. Deasupra se poate pune parmezan ras.
  • Dovleceii se lasa in cuptorul incalzit la 180 C cam 20 – 30 de minute, pana se inmoaie. Se mananca calzi (cu putin iaurt) sau reci.

COMENTARII

Adauga comentarii