Dovleac si cartof picant, la cuptor

Combinatia de dovleac si picanterii am descoperit-o de curand. Pana acum credeam ca dovleacul e bun doar in deserturi. Ce mult greseam! Dulceata dovleacului glazurat la cuptor amestecata cu ierburile de Provence m-a cucerit pentru totdeauna. Va invit sa incercati reteta de dovleac si cartof picant, la cuptor

 

Dovleac si cartof picant, la cuptor

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 6-8 cartofi, curatati de coja si taiati pe lung
  • 400 g dovleac, curatat de coaja si taiat felii nu foarte groase
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de sare
  • 2 lingurite herbes de Provence
  • 1/2 lingurita piper praf

 

Mod de preparare

  • Se incalzeste cuptorul la 200 C (tare)
  • Se pun feliile de dovleac si cartof intr-o tava mare, se presara cu sare, piper, herbes de Provence si ulei. Cu mainile se freaca bine toate feliile de legume, ca sa fie acoperite bine de toate condimentele.
  •  Se pune tava in cuptor prntru 20 de minute, sau pana ce legumele sunt facute si aurii
Dovleac si cartof picant, la cuptor
  • Dovleacul si cartoful picant se pot folosi ca o garnitura la friptura, dar mie imi plac asa, fara alta adaugire.
Dovleac si cartof picant, la cuptor
COMENTARII
    Mitinita
    7 Jan 2012
    3:45pm

    Am facut si eu anul trecut,dintr-un dovleac am facut si supa si desert si mancare:)) Daca mai erau ramasite stii ce bune erau cu oua? Nu-mi vine sa cred ca atata timp nu am mancat dovleac. Weekend placut in continuare.

Adauga comentarii