
Dovleac si cartof picant, la cuptor

Combinatia de dovleac si picanterii am descoperit-o de curand. Pana acum credeam ca dovleacul e bun doar in deserturi. Ce mult greseam! Dulceata dovleacului glazurat la cuptor amestecata cu ierburile de Provence m-a cucerit pentru totdeauna. Va invit sa incercati reteta de dovleac si cartof picant, la cuptor
Dovleac si cartof picant, la cuptor
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 6-8 cartofi, curatati de coja si taiati pe lung
- 400 g dovleac, curatat de coaja si taiat felii nu foarte groase
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite herbes de Provence
- 1/2 lingurita piper praf
Mod de preparare
- Se incalzeste cuptorul la 200 C (tare)
- Se pun feliile de dovleac si cartof intr-o tava mare, se presara cu sare, piper, herbes de Provence si ulei. Cu mainile se freaca bine toate feliile de legume, ca sa fie acoperite bine de toate condimentele.
- Se pune tava in cuptor prntru 20 de minute, sau pana ce legumele sunt facute si aurii
- Dovleacul si cartoful picant se pot folosi ca o garnitura la friptura, dar mie imi plac asa, fara alta adaugire.
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
Foarte buni! Si mie imi plac mult la cuptor cu ierburi d-astea frumos mirositoare 🙂 Pup
Am facut si eu anul trecut,dintr-un dovleac am facut si supa si desert si mancare:)) Daca mai erau ramasite stii ce bune erau cu oua? Nu-mi vine sa cred ca atata timp nu am mancat dovleac. Weekend placut in continuare.
What a tempting combination! I love roasted vegetables and will need to try this one next time.
excelenta combinatie! te pup draga mea
Foarte buna aceasta mancare