Weekend de vara cu mancare buna

Buna ziua, dragilor. Gata vacanta de Sf. Maria? Daca tot v-ati intors acasa dupa atata distractie, sa stiti ca eu n-am fost plecata nicaieri! Am stat in Bucuresti. Si nu-mi pare rau, pentru ca am avut un weekend plin. De mancare buna, intalniri cu oameni dragi si cunostinte noi.

Duminica am participat la un eveniment organizat de asociatia Romania Culinara, care s-a desfasurat la restaurantul Morgan La Dud din Bucuresti. Chef Eduard Istoc ne-a pregatit bunatatile venite de la Ferma Buna, adica oua de prepelita si prepelite proaspete. Antreurile au fost pe baza de oua de prepelita: Salata cu oua marinate si fenicul, oua prepelita cu icre de somon, rilette de rata oua si lavanda, pipote de rata oua marinate si fistic crocant, oua prepelita cu mousse foie gras si valeriana, oua prepelita cu dulceata de visine, mere uscate andive, oua prepelita si wasabi.

Apoi au urmat felurile principale. Trei la numar: prepelita gatita in suc de portocale cu piure de morcovi, 

prepelita cu confit de prune,

prepelita umplute cu hribi si foie gras, sote de spanac si sos de armangniac. Cea din urma fiind si preferata mea 😉

Dupa toate astea, pot spune ca prepelita a devenit una din preferatele mele. Se gateste foarte simplu (mai tineti minte retete mea la gratar?) si mai nou cei de la Ferma Buna o distribuie in lantul de magazine Cora si Carrefour din toata tara. Si nu-i nevoie sa o gatiti sofisticat: puteti sa o folositi ca pe orice pui. Numai ca-i mai sanatoasa, fiind crescuta fara medicamente si fara hormoni.
Mai multe (si edificatoare) fotografii gasiti la sfarsitul articolului.

Sambata am fost la alta intalnire, de data asta dulce. Cei de la Ciocolateria Leonidas ne-au invitat sa le testam ciocolata si inghetata. Nu puteam zice nu 😛 Mai ales ca eu le apreciez bunataile inca de cand au aparut in Bucuresti (in 2001). Multumesc pentru invitatie, Social Bunny, mai vin si alta data 😛  Multe si interesante lucruri am aflat, direct de la Jolyon, administratorul afacerii. care a raspuns tuturor intrebarilor noastre indiscrete. Poate nu stiati, dar pe langa ciocolata belgiana de foarte buna calitate, la Leonidas puteti gasi si inghetata. Creme de la creme (producatori de inghetata pentru Leonidas), dar si cunoscuta Ben and Jerry. Si tot la ei veti gasi macarons si tort de macarons de la Madame Lucie.

Noi am incercat doua tipuri de praline: Poesie (cu ciocolata alba, ganache si Cointreau) si Merveilleux (invelita in ciocolata cu lapte, cu ganache si cafea).

Praline de la ciocolateria Leonidas

Iar dupa asta minunatia de vafa begliana liege cu inghetata Creme de la Creme, cu biscuiti Jules Destrooper, si traditionala coaja de portocala acoperita cu un strat subtire de ciocolata neagra crocanta, servite alaturi de ciocolata topita Leonidas

Ii multumesc lui Andie pentru frumoasele imagini. Cristina, mi-a facut placere sa te vad din nou 🙂

Si acum va las cu fotografiile

Impreuna cu Cristina de la Anason cu lapte si Isabela dela Isabela Cuisine

Cu Oana de la Savori Urbane

Salata cu oua marinate si fenicul, oua prepelita cu icre de somon, pipote de rata oua marinate si fistic crocan

 

Rilette de rata, oua prepelita si lavanda
Oua prepelita cu dulceata de visine
Oua cu mousse foie gras si valeriana
Andive, oua si wasabi

 

 

 

COMENTARII

Adauga comentarii