Rata Umpluta de la „Bucataresele Vesele”

Buna dimineata. Sau Buna ziua, depinde la ce ora v-ati sculat in ziua asta de duminica. S-ar parea ca a venit (in sfarsit) toamna. Asa ca va rog sa va puneti pantalonii lungi si un hanorac si sa veniti alaturi de noi la masa de pranz. Astazi „Duminica alaturi de prieteni” va face cunostinta cu Lory. Nu ca n-ar fi cunoscuta deja de aproape toata lumea din blogosfera, dar astazi mi-a facut onoarea sa pregateasca ceva special pentru intalnirea noastra de duminica. Lory scrie alaturi de Liana minunatele retete de pe  „Bucataresele Vesele”Am cunoscut-o acum aproape un an, mai intai prin retetele deosebite pe care le pregateste. Mai apoi am putut sa-i apreciez inima mare si calda, cand fara sa ma cunoasca personal, stiind ca am apreciat un obiect de bucatarie care nu se gaseste in Bucuresti, mi l-a trimis tocmai din Barlad. Nu multa lume ar face asta, nu-i asa?

Nu va mai tin mult de vorba, caci mancarea e fierbinte si trebuie gustata urgent!

Rata umpluta

Buna tuturor,
Duminica pentru mine a fost dintodeauna o zi mai aparte. De fiecare data pregatesc mancaruri mai speciale cu care imi rasfat familia si prietenii. Si fiindca am primit invitatia Brandusei de a fi alaturi de prieteni, m-am gandit sa va pregatesc ceva ce se potriveste acestui sezon. Eu azi va propun o rata umpluta si un pahar de must inasprit. Va asteptam pe toti la masa !! Sa va fie de bine!!!

Ingrediente:

1 rata de pregatit la cuptor
1 kg cartofi
2 cepe
1-2 mere
cimbru
ulei de masline
ierburi provance
piper
fulgi de ardei iute.
sare
Mod de preparare
Spalati cartofii. Puneti-i intr-o oala si acoperiti-i cu apa, adaugati sare si lasati-i sa fiarba cam 20 min. Scurgeti-i ,lasati-i sa se racoreasca, apoi curatati-i. Condimentati-i cu sare,cimbru si ierburi provance si stropiti-i cu ulei.
Sarati rata in interior si exterior,condimentati-o cu piper si fulgi de ardei.Umpleti rata cu o parte din cartofii condimentati si bucati de mere. Asezati-o pe spate intr-o tava cu putina apa si lasati-o la cuptor cam 1 1/2 ore, la trepta 7 a cuptorului.
Curatati ceapa, taiat-o in sferturi si dupa 15 min puneti-o in tava. Intepati rata sub aripi si copane pentru a da drumul la grasime. Dupa 30 min adunati grasimea scursa.Imediat ce sosul incepe sa se caramelizeze, turnati putina apa fierbinte si stropiti carnea frecvent. Adaugati restul de cartofi in tava cu 15 min inainte de a inchide focul si lasati-i sa se rumeneasca usor.
Se serveste fierbinte alaturi de garnitura de cartofi si sos.
Pofta mare!!!

Nu-i asa ca v-a facut pofta? Nici nu stiti cate alte retete ingenioase si aromate gasit pe blogul lui Lory, Bucataresele vesele. Trebuie neaparat s-o vizitati. Si s-o imbratisati din partea mea.

Daca doriti sa deveniti parte a acestui proiect si sa petreceti o zi de duminica la mine pe blog, puteti sa-mi trimiteti un mail la cookingwithmysoul@gmail.com
O Duminica calma si relaxanta va doresc.
Hugs & kisses
COMENTARII
    alison
    9 Oct 2011
    7:50am

    chiar mi-ati facut pofta,rata este una din marele preferinte,iar cum a pregatit-o lory,e indiscutabil,delicios!va felicit pe ambele ,<3!:)

    catkitchen
    9 Oct 2011
    7:55am

    si ptr noi fiecare duminica este o zi mai speciala in care pregatim fel si fel de minunatii 😉 …. iar reteta prezentata de Lory se potriveste perfect ptr o zi de duminica !!!!

    Lory
    9 Oct 2011
    9:03am

    Brandusa ,draga mea multumesc mult pentru cuvintele frumoase .Mult succes incontinuare,la cat mai multi prieteni care sa ne incante duminica de duminica cu bunatatile lor .
    Sa aveti pofta!!!!
    Pupici
    Lory

Adauga comentarii