Ornamente de Pasti

 

Ca ornamente de Pasti, anul acesta am facut si niste lumanarele din coji de oua. Cojile le-am pastrat de la ouale folosite pentru prajituri. Le-am spalat bine cu apa si detergent, apoi le-am vopsit roz si bleu cu vopsea de oua. Suporturile sunt taiate din cofraje de oua, pe care le-am vopsit cu colorant alimentar (se poate si cu tempera)

Pe langa ouale vopsite simplu, in culori variate, am facut si unele cu model. Am folosit oua albe, le-am spalat cu apa si detergent, apoi le-am fiert tare. Am pus culorile in apa, dupa cum scria in indicatii. Pe fiecare ou alb am lipit diferite forme (le puteti decupa din autocolant). Ii multumesc Lacramioarei pentru ca m-a ajutat la asta

Le pui apoi in culoarea dorita, lasandu-le jumatate de ora. Le scoti si le lasi la uscat. Cand s-au uscat scoti autocolantul.

Daca vrei sa le faci in doua culori, prima culoare sa fie mai pala (galben, roz, bleu). Dupa ce scoti primul rand de autocolant pune pe ou alte forme, suprapunandu-le putin peste partea alba. Pune ouale in alta culoare si lasa jumatate de ora. Dupa ce ai scos ouale si le-ai uscat, scoate si al doilea rand de autocolant.
Sa ai grija ca atunci cand lipesti autocolantul, sa apesi bine marginile, ca sa nu intre culoarea dedesupt (cum mi s-a intamplat mie). In final unge fiecare ou cu putin ulei (cu ajutorul unei bucati de carpa)

COMENTARII
    Elena Toma
    3 Apr 2010
    6:05pm

    Ce frumuseti ai facut! Un Paste fericit, Brandusa si multa iubire, impacare, bunatate, lumina de la Dumnezeu. Un gand bun pentru tine si cei dragi de la mine, cu multa placere si incantare ca Domnul a facut sa ne cunoastem.

Adauga comentarii