Midii in sos Roquefort de la Alison’s trials – Duminica alaturi de prieteni

Buna ziua dragii mei si bine ati venit alaturi de mine si prietenii mei. De astazi va invit ca in fiecare duminica sa cunoastem impreuna cate un nou impatimit in ale bucataritului, un food blogger care isi dedica mare parte a timpului acestei pasiuni. Poate ca pe unii ii cunoasteti deja, poate ca pe altii abia acum ii veti descoperi. Unii au bloguri de ani de zile, altii abia acum au inceput. Pe toti insa, ne leaga placerea de a crea ceva gustos, placut ochiului si de ce nu incitant. Ce imi doresc eu prin acest proiect? Sa ne cunoastem mai bine si sa incercam sa formam o comunitate mai unita, alaturi unul de celalat la bine si la greu.

Astazi am invitat-o la masa noastra pe Simona, al carei blog „Alison’s trials” l-am remarcat din prima clipa a blogeritului meu. Simona face cele mai minunate si indraznete salate. Combina cu mare finete ingrediente care la prima vedere n-ar avea ce sa caute unul langa altul. Rezultatul este, insa, de mare clasa. Am incercat de cateva ori retetele ei si de fiecare data reactia a fost: WOW! nu credeam ca poate fi atat de buna.
Mai nou, de cand  si-a mutat domiciliul, ma innebuneste cu midiile, stridiile, crevetii si toate natiile de pesti pe care le pregateste. Si cum stie asta, azi n-a venit cu mana goala, ci cu o specialitate cum numai ea stie sa faca:

Midii in sos roquefort  

buna dimineata,va salut pe toti cei aflati in vizita aici, salut din
inima si initiativa Brindusei  de a demara acest proiect ,intitulat foarte
cald „Duminica alaturi de prieteni” . ii multumesc foarte mult pentru
invitatia de azi,pe linga ca aceasta  ma onoreaza
,imi face si  mare placere sa fiu
„musafir” aici .recunosc ,in acelasi timp,am un oarecare trac, faptul
ca sint „prima sosita” ma incarca de responsabilitate ,sint primul
pas al unui parcurs propus si as vrea sa fie plin de echilibru  si frumos…voi imi veti spune daca am reusit
sau nu sa-mi ating telul!:)
 
dupa „moules mariniere”  va propun o alta reteta cu midii in care  imbogatim sosul ce leaga micile scoicute  cu unul din sortimentele de brinza  cele mai celebre din lume,un simbol francez
clasic ,brinza de roquefort
ingrediente pentru 4 persoane:
2 kg de midii spalate si curatate,
2 esalote,tocate marunt,
200 ml vin alb,
200 grame smintina dulce,procent mic de grasime,
125 grame brinza roquefort,
50 grame de unt,
1 buchet de patrunjel verde,tocat,
piper proaspat risnit,dupa gust.
topim untul in tigaie si in el adaugam esalotele tocate,le sotam 2-3 minute.dupa
care adaugam  brinza roquefort facuta
mici farime si smintina,amestecam pina la omogenizare si topirea brinzei in
masa de smintina ,obtinind o pasta lichida
viscoasa.asezonam sosul cu
piper  si pastram totul pe foc,la
foc foarte mic.
in acelasi timp ne ocupam si de scoici,intr-un vas mai mare cu capac
(scoicile trebuie sa atinga cam jumatatea lui)se pune vinul alb ,iar cind  acesta incepe sa se evapore se adauga  scoicile ,care in decurs de 5 minute vor fi
deschise.cele care nu se dechid le aruncam.scoicile deschise se scurg de lichid
si se amesteca cu sosul preparat deja,lasindu-se in continuare la foc mic  5 minute.asezonam inca o data cu
piper,adaugam si patrunjelul verde tocat ,amestecam,dupa care putem servi.optional,putem
pastra si lichidul rezultat din fierberea scoicilor,sau macar o parte din
el,vom avea insa un sos mai putin legat,mai apos,dar savuros pe masura.
acestea sint midiile in sos roquefort,o reteta pe cit de simpla,pe atit de
savuroasa,sper sa fie de bun augur acestei rubrici si sa o incercati cit de
curind.
enjoy!
Aceasta a fost reteta Simonei. Dar daca intrati pe blogul ei Alison’s trials  o sa gasiti multe altele, poate mai bune ca asta. Prin urmare, vizitati-o si spuneti-i ca v-am trimis cu o imbratisare 🙂
 

O Duminica frumoasa va doresc in continuare.

English version
Hello everybody and welcome to my new project, „Sunday with friends”. I invite you each Sunday to meet new bloggers, some with a lot of experience, others new, but all of them passionate about cooking and baking. They will share with us exciting and easy recipes. So, be ready for a new adventure.
 
For today I present you Simona, from Alison’s trials. She knows how to mix ingredients that apparently don’t belong together, to make the most exquisite salads that I ever seen. But, I really love her sea food creations, that make me drooling every time I see them. And because she knows that, her guest post is „Mussels in Roquefort Sauce „. 
I didn’t translate the recipe, but please use the Google translator which is at the right- top of the page.
If you want to see more delicious sea food dishes, or amazing salads, or many other recipes, please visit Simona. Tell her that I sent you and give her a hug. 
Enjoy. 
Have a wonderful and blessed Sunday.
 




 
 
COMENTARII

Adauga comentarii