La cina cu Principesa Margareta si Electrolux

Stiu ca pana azi ati citit tot ce au scris prietenii mei Anca, Andreea, Antonina si Mihai despre evenimentul petrecut acum cateva saptamani la Palatul Elisabeta. Eu, de data asta, am fost putin mai inceata, dar cina asta a fost asa de emotionanta, ca trebuie neaparat sa ascultati si povestea mea cu printese.

Cum a inceput totul, sper sa va aduceti aminte: Electrolux ne-a aruncat o provocare noua, bloggerilor, in care trebuia sa interpretam in maniera personala una din retetele din cartea de bucate a Principesei Margareta. Eu am facut Salata mexicana cu paine de porumb, care se pare ca a placut juriului. Si, uite asa, pe 28 mai, am ajuns eu in bucataria Palatului Elisabeta, alaturi de fetele de la Golin Harris si ceilalti 4 bloggeri, gata de cucinarit.
Inceputul a fost usor, eram doar noi, ne cunostem aproape toti, eram ca in bucataria de acasa. Mai intai am pus painea de porumb la cuptor

Apoi am tocat si amestecat legumele pentru salata

Ajunsa la etapa asta, cineva ne anuta ceva ce noi habar nu aveam: vom fi televizati, asa ca in curand vor intra televiziunile in bucatarie si peste 10 minute se va transmite chiar in direct. Panica! Eu, care venisem direct de la serviciu, nu ma schimbasem inca in rochia de petrecere. Nici nu stiu cand am facut-o! Cat despre make-up…. cine si-a mai adus aminte? In bucatarie erau deja 3 televiziuni, adica vreo 12 oameni in plus cu aparatura cu tot. Nu mai aveai loc sa te misti. Stresant!  Cand au inceput sa-mi ia interviuri, nici nu mai stiam ce zic. Habar nu mai aveam ce contine salata. Toata lumea intreba si eu abia faceam fata. Nici nu mi-am adus aminte sa -mi sun familia sa ma vada la teveu! Noroc cu sotul meu care a fost pe faza, asa ca mama mea a primit un cadou foarte neobisnuit de ziua ei: m-a vazut in direct la Realitatea TV

Dar emotia cea mai mare am avut-o cand in bucatarie a intrat ASR Principesa Margareta. A fost foarte draguta si apropiata de noi, a trecut pe la fiecare si a discutat cu interes despre fiecare reteta in parte. Va pot spune ca are o personalitate foarte calda si linistitoare. Si e mult mai frumoasa decat in fotografii 🙂

Cei de la Acasa TV au filmat si ei, si pe cuvant salata aia n-avea deloc prea mult usturoi! Chestie de gusturi 😉

In final toata lumea s-a retras in sufrageria palatului, iar noi am fost lasati sa montam farfuriile. Si iata ce minunatii au iesit din mainile noastre.

Anca a facut Cenci cu mascarpone si zmeura

Andreea, Somon la cuptor cu salsa de mango si rodii

Antonina, Spuma de ou, creveti si avocado

Mihai, Gâteau au chocolat

iar eu, Salata mexicana cu paine de porumb

S-a mancat, s-a discutat si, nu in ultimul rand, noi cei cinci bloggeri emotionati am fost premiati de Electrolux cu o „Diploma de Excelenta pentru talent culinar si viziune deosebita in pregatirea retetelor regale”  si Cartea Regala de Bucate, cu autograf.

Fotografia ce urmeaza o sa-mi ramana in suflet si pe retina mult timp de acum incolo

Si una de grup, oficiala 😀

Cum as putea, acum, sa inchei aceasta poveste cu palate si printese? V-am relatat evenimentele, dar in mod sigur nu va pot reproduce fidel sentimentele mele, pe care le-am avut si le mai am inca. Si le voi purta cu mine inca mult timp de acum incolo, asa ca pentru mine va ramane o poveste fara sfarsit…

COMENTARII
    Mitinita
    18 Jun 2012
    7:47pm

    O sa ramai obsedata de povestea cu Acasa si usturoiul:) Ti-am spus ca o fi fost el mai „bland” cu gusturile,daca s-a speriat de la putin usturoi ce o face la alte retete mai exotice. Bravo ptr ca ai participat la eveniment,la cat mai multe tot asa de interesante.

Adauga comentarii