Blat Genoise

Acest blat genoise nu contine nici un fel de elevatori chimici (praf de copt sau bicarbonat). El creste la copt numai de la ouale mixate foarte bine. De aceea cand se incorporeza celelalte ingrediente trebuie sa ai mare grija. Eu m-am documentat cum se face acest blat genoise si la altii.
Pentru ca am avut nevoie de un blat subtire, am folosit o forma de tort de 25 cm pentru ingredientele din reteta. , Daca vrei unul mai inalt, dubleaza cantitatile de ingrediente sau foloseste o forma de tort mai mica (cu diametrul de 20 cm)

Blat Genoise

Timp de pregatire: 20 minute
Timp de coacere: 30 minute
Timp de racire: cateva ore
Ingrediente pentru tava cu diametru 25 cm:
  • 5 oua batute putin
  • 100 g zahar tos
  • 200 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 20 g unt topit si racorit

 

Mod de pregatire:

Incalzeste cuptorul la 180 grade.

Unge cu unt o forma rotunda cu diametrul de 25 cm, pune hartie de pergament pe fund si unge din nou.
Combina ouale batute cu zaharul si incalzestele putin la baia de aburi. Ia de pe aburi si bate pentru 10 min la viteza mare, sau pana cand se mai intareste. Amesteca faina si cacaua, cernute in prealabil. Amesteca cu o paleta, de sus in jos, nu circular.

In acelasi mod adauga untul si amesteca-l. Toarna in forma si coace aprox. 35- 40 min la 180 grade. Lasa la racit si scoate blatul din forma. Taie pe oriziontala in doua.

COMENTARII
    Ciocolata pana la moarte / Death by chocolate in my versionCooking with my soul
    15 Feb 2014
    6:27pm

    […] Blatul Genoise pe care il gasesti aici […]

Adauga comentarii