Blat de bezea

Acest blat de bezea se poate folosi in combinatie cu alte blaturi si cu diverse creme. Chiar daca pare complicat, nu este. Din cate am vazut eu atunci cand l-am facut trebuie sa aveti grija la doua tehnici:
– albusurile trebuie batute bine cu zaharul, pana ce acesta se topeste si bezeaua se intareste

– bezeaua se coace la temperatura scazuta, timp indelungat (in jur de doua ore)

Ingrediente pentru tava cu diametru de 25 cm:

  • 5 albusuri
  • 200 g zahar

Mod de pregatire:

Incalzeste cuptorul la 120 grade. Unge cu unt o forma rotunda extensibila de 25 x 8 cm, pune hartie de pergament pe fund si unge din nou. Combina albusurile cu zaharul si pune la baia de aburi sa se incalzeasca putin amestecand continuu. Ia de pe aburi si bate bine cu mixerul electric, cam 5 min la viteza medie. Mai pune bezeaua cateva minute sa se incalzeasca (mixand incontinuu), apoi mixeaza mai departe la rece pentru inca 10 minute.
Cu o punga de ornat pune meringue-ul sub forma de spirala, incepand din centru, pana ce ocupa toata baza formei. Coace 2 ore la 120 grade (temperatura foarte mica).
Lasa blatul de bezea sa se raceasca pe folia de pergament. Abia dupa racire aceasta se poate indeparta fara ca blatul sa se faramiteze.

COMENTARII
    strumfa bucatareste
    24 May 2012
    1:56pm

    bezelele sunt durerea mea, nu-mi ies. Nu am incercat sa fac blat niciodata, dar am incercat sa fac bezele…dezastru de fiecare data. Mie nu-mi plac dar as face pt membrii familiei.
    Imi place foarte mult blogul tau, il ador. Am listat deja cateva retete, poate reusesc sa le fac azi-maine, ca vine ziua mea .

    Ciocolata pana la moarte / Death by chocolate in my versionCooking with my soul
    15 Feb 2014
    6:30pm

    […] Blatul de bezea pe care il gasesti aici […]

Adauga comentarii