Agra Palace – review de restaurant

Si eu, ca tot romanul de rand, nu prea merg la restaurant. Motivul ar fi ca acolo unde imi permite bugetul sa merg am avut cateva experiente nefericite cu mancare vai de mama ei, asa ca prefer sa mananc acasa la mine. Bineinteles ca sunt cateva restaurante cu chefi priceputi si a caror meniu e un adevarat regal, dar astept sa-mi mostenesc matusa din America ca sa ajung acolo 😉 De restaurantul Agra Palace am auzit lucruri bune si mi-ar fi placut sa-i vizitez, dar fostul amplasament era tare departe de oricare din drumurile mele (undeva prin Pipera).

De ceva vreme, insa, au deschis noul sediu din Str Mantuleasa (pe langa Unirea) care mie imi e mult mai accesibil. In plus, dintr-o pura intamplare am descoperit pe un site un voucher la care mancarea era la jumatate de pret. Si uite asa am hotarat (impreuna cu 3 prieteni) sa incercam bucataria indiana de la Agra Palace

Noul sediu este intr-o veche casa boiereasca. S-a incercat introducerea unor ornamente si obiecte indiene, dar candelabrele si aplicele cu cristale sau impunatoarea soba din teracota alba nu au putut fi indepartate. Nu se prea potrivesc cu specificul restaurantului. Ce mi-a placut insa de la inceput a fost ca exista un salon de nefumatori complet separat de cel de fumatori, asa ca mirosul de tigara nu se simte. Exceptional! Mai ales ca mie mi se face rau de la fumul de tigara.

Fata care ne-a primit si chelnerul au fost foarte draguti si cunoscatori in ale meniului. I-am testat eu 😉 Pentru ca am avut voucher, noua ni s-a adus meniul fix, care a fost extrem de gustos. Si, bineinteles, n-am uitat ca de la inceput sa spunem ca vrem ca mancarea sa fie cel mai putin iute. Asta pentru ca stiu eu cum mananca de fapt indienii.

Iata meniul nostru la Agra Palace

Antreuri: Delhi Wala Samosa (un fel de coltunasi umpluti cu cartofi si mazare) si Murgh Kathi Kebab (rulada dintr-o lipie moale, umpluta cu pui si condimentata). Pe langa asta o Raita (iaurt cu castraveti)

Mi-a placut samosa. Rulada mai putin. Si mi-ar fi placut sa nu mai orneze platourile in stil romanesc (adica o frunza de salata, o rosie si niste ceapa rosie). Putin patrunjel presarat ar fi fost de ajuns.

Agra Palace - review de restaurant

 Felul principal: Murgh Tikka (piept de pui marinat in iaurt, ghimbir, usturoi, condimente si copt in cuptorul de lut tandoori). Foarte gustos si cam iute chiar si pentru mine. Dar i-am dat in cap cu niste raita si totu a fost OK.

Agra Palace - review de restaurant

 Jhafrani Pullao (orez cu sofran) si Murgh Curry (curry de pui cu rosii si caju). Astea au fost preferatele mele <3

Dar cel mai mult si mai mult, tuturor ne-a placut painea cu usturoi, facuta atunci Lassan Wala Naan

Agra Palace - review de restaurant

Unii au incercat chiar si berea indiana, care n-a prea fost pe gustul lor fiind, citez, „cu prea multe bule si prea slaba” 😀

Agra Palace - review de restaurant

Si dupa ce ne-am imbuibat cu toate bunatatile si minunatiile alea de arome, a ramas putin loc si pentru un desert indian deosebit: Gulab Jamun (galusti fierbinti din lapte si insiropate cu miere) si Kulfi (inghetata din lapte cu sofran, caju si migdale) 

Aceasta a fost experienta noastra extrem de placuta de la Agra Palace. Unde o sa revin cu placere si alta data.

COMENTARII

Adauga comentarii