Buna, dragilor. Bine ati venit!

Eu sunt Brindusa – bucatarul, fotograful si scriitorul din spatele acestui blog. Copilaria si adolescenta mi le-am petrecut pe langa doi chefi adevarati, chiar daca erau fara studii de specialitate: bunica si mama. Adevarul e ca nu am intrat cu adevarat in bucatarie decat dupa ce m-am casatorit, dar papilele mele erau deja antrenate pentru mancare buna, asa ca experimentele mele culinare au fost de cele mai multe ori un succes. In decembrie 2009 m-am gandit sa le impart cu prietenii si asa a luat nastere blogul „Retete de suflet”

Am inceput totul cu mult entuziasm, dar cu foarte putine cunostinte in ale fotografiei sau editarii unui articol pe blog. A se vedea primele postari de pe blog ­čÖé Apoi a urmat perioada ‘americana’, in care postarile mele au devenit bilingve iar blogul a avut un nume dublu „Cooking with my soul” pe langa cel initial. In timp, am realizat insa ca nicaieri nu-i ca acasa, asa ca am revenit la denumirea romaneasca, si asa va ramane.

Ce gasiti pe aici?

In primul rand retete. Din ingrediente cat mai sanatoase, fara adaosuri, prafuri sau amelioratori de aroma. Retete cu gust, pe care eu le gatesc familiei si prietenilor. Incerc sa folosesc in cele mai multe retete produse de sezon si romanesti. Dar veti gasi si experimente cu gusturi noi si exotice ale bucatariilor lumii.

 

Hobby

Citesc mult. Din cand in cand scriu parerea mea personala si sincera (si destul de neavizata) despre cartile citite.

 

O sectiune speciala atat aici pe blog, cat si in inima mea, o au calatoriile. Pe unde am umblat, ce am mancat bun, distractiile cele mai tari, locuri de relaxare.

Cateva activitati

mai 2016

am avut onoarea sa fiu speaker la editia de vara a ‘Food Bloggers Conference’ 2016

februarie 2013

Am castigat locul doi in concursul BlogChef organizat de Danone. Ce am pregatit la fata locului? Piept de rata si panna cotta cu ghimbir. Iar ca desert tort cu iaurt si crema caramel.

mai 2012

A fost una dintre cele mai emotionante momente din viata mea. Am avut onoarea sa gatesc la Cina Regala organizata de Electrolux la Palatul Elisabeta, in prezenta ASR Principesa Margareta. Toate retetele au fost din Cartea Regala de Bucate, eu participand cu ‘ Salata mexicana cu paine de porumb’

februarie 2012

The Cube este un restaurant mic, pentru maxim 18 persoane, care calatoreste in toata lumea. Inainte de Milano a fost la Paris si Bruxelles, iar dupa va ajunge in Stockholm. De fiecare data este plasat la inaltime, in locuri de unde vederea iti taie rasuflarea. La Milano din el se poate vedea Domul in toata splendoarea lui si piata domului. In micuta bucatarie gatesc chefi de prima clasa, care stau numai cate doua saptamani. Noi am avut placerea sa-l cunoastem pe Andrea Canton, chef cu o stea Michelin.