Curry verde tailandez, cu pui si legume

Mai tineti minte pasta de curry verde pe care am facut-o zilele trecute? Asa de buna si aromata a iesit, ca era musai s-o folosesc urgent la un curry verde tailandez, cu pui si legume. Cu ocazia asta am incercat si noul meu wok de fonta, pe care mi-l doream de multa vreme. A fost mai complicat la inceput pana m-am obisnuit, fiind putin mai greu decat wokul meu vechi, dar e super. Se incalzeste foarte repede (nu degeaba e marca Vitesse) si caldura se distribuie uniform, asa ca mancarea nu se arde.

Curry verde tailandez, cu pui si legume

Manerele fiind de otel se cam incalzesc in timpul gatitului, dar setul are si o manusa antitermica care e de mare ajutor. Si am mai gasit in setul acesta de la KitchenShop, un capac cu senzor de temperatura care se potriveste perfect pe wok si nu lasa aburul sa iasa din mancare, o spatula de silicon si un gratar semicircular numai bun de folosit la stir- fry.  Adica tot ce ai nevoie ca sa gatesti intr-un wok. Buna achizitie am facut.

Si acum, reteta de Curry verde cu pui

Curry verde tailandez, cu pui si legume

Curry verde tailandez, cu pui si legume

Ingrediente pentru 4 persoane:

  •  3-4 jumatati de piept de pui, taiate cuburi mai mari
  • 4 linguri de pasta de curry verde facuta in casa (sau cumparata)
  • 200 – 300 ml lapte de cocos
  • 100 ml supa clara de pui (sau apa)
  • 2 linguri ulei de porumb
  • 10 rosii cherry
  • 1 ardei galben, taiat felii mari
  • sos de peste (in loc de sare)
  • 1 lingura zeama de lime (lamaie)
  • optional: ardei iute verde

Mod de pregatire:

  • Incalzeste wokul apoi pune uleiul si pasta de curry verde. Prajeste-o putin. Adauga laptele de cocos
  Curry verde tailandez, cu pui si legume
  • Amesteca-le bine. Adauga carnea si apa si fierbe curry- ul la foc mic, acoperit, 10- 15 minute.
  • Adauga legumele si mai lasa pana ce si acestea sunt fierte. Adauga sucul de lamaie. Potriveste de sare si iuteala.
  • Acest curry verde se serveste cu orez simplu sau cu taietei.
Curry verde tailandez, cu pui si legume
COMENTARII
    Andreea-Elena C.
    2 May 2012
    6:25am

    cel mai bun e wokul din fonta, am si eu unul, nu stiu ce marca e, dar cert e bun, greu rau (si am dat pe el acum 2 ani 150 de lei). merg de minune mancarurile facute in el. uite ca in ultimele luni am si uitat ca-l am. dar de maine, nu de azi- azi mai am curry de legume- am sa-l folosesc si eu:)
    (eu am folosit wokul si cand am facut ketchup de casa ;)) si a iesit super, nu s-a prins nica de el :))

    cel mai greu e sa gasesc lemongrass si frunze de coriandru (dar am vazut ca ai folosit patrunjel, macar lemongrass sa gasesc)

    reteta e minunata, fix pe gustul meu.

      Elena Toma
      2 May 2012
      7:31pm

      A, coriandru am semanat in ghiveci, creste fara probleme, dar mie – nu ma omorati pentru asta – nu-mi place. Patrunjelul mi se pare mult mai bun si aromat.

    Simona
    2 May 2012
    1:29pm

    Imi place foarte mult noua achizitie sau noile achizitii. Sa le folosesti cu placere!
    Cat despre preparat… super apetisant arata! Pupici

Adauga comentarii