Curry din friptura ramasa

Nu-i asa ca dupa fiecare petrecere iti raman bucati de friptura? Uite ce m-am gandit eu sa fac cu ele. Am folosit ce mi-a ramas din friptura de porc, dar poti folosi la fel de bine pui sau vita, si a iesit un curry din friptura ramasa

 

Ingrediente:
  • ramasite de friptura, taiate bucati mici (maxim 400 g)
  • 2 cepe mari, taiate fin
  • 4 catei de usturoi , rasi fin
  • 3 cm ghimbir, ras fin
  • 1 lingurita curcuma (tumernic) sau praf de curry
  • 1/4 lingurita chilli pudra (sau dupa gust)
  • 1 lingurita chimion pudra
  • 1 lingurita coriandru pudra
  • 2 linguri pasta tomate
  • 1 cana apa sau supa
  • sare dupa gust
  • frunze de patrunjel pentru ornat
  • 2 linguri ulei

Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si prajeste ceapa, ghimbirul, usturoiul pentru 3 minute. Adauga chimionul, coriandrul, amesteca si mai lasa 2 minute. Adauga curcuma, chilli, sarea si apa. Gateste la foc mic, acoperit, pana cand se inmoaie ceapa. Daca sosul scade prea mult adauga putin lichid.
Pune carnea si pasta de rosii, amesteca si mai lasa la foc mic 5 minute.
Serveste cu orez simplu.
Pofta buna!

English verion

Ingredients

  • pork leftovers (400 g)  cut in thin slices
  • 2 onions, cut
  • 4 cloves of garlic. finely grated
  • 3 cm ginger, finely grated
  • 1tsp tumernic or curry powder
  • 1 tsp cumin powder
  • 1 tsp coriander powder
  • 1/4 tsp chilli powder
  • 2 tbs tomato paste
  • 1 cup water (or broth)
  • salt
  • parsley to decorate
  • 2 tbs vegetable oil

Heat the oil in a large skillet and fry onion, garlic, ginger for 3 min. Add cumin and coriander and fry 2 more min. Add tumernic, chilli, salt and water and cook until the onion is cooked. Add the meat and tomato paste and cook for 5 more minutes.Serve with simple rice.

COMENTARII

Adauga comentarii