Curry de pui indian

Intrucat lucrez intr-o comunitate multiculturala, m-am gandit sa incerc cateva retete asa cum sunt facute de colegii mei. Reteta seamana cu Biryani de pui, ceea ce ma face sa cred ca incep sa ma pricep la mancarea indiana (vaaaai ce modesta sunt 🙂  )
Pentru acesta reteta de curry de pui indian, am facut ca garnitura orez cu seminte de mustar negru.
Multumesc, Vanita, pentru aceasta reteta.

Ingrediente:

  • 500 g carne pui
  • 250 g ceapa (tocata marunt)
  • 2-3 rosii medii (taiate mic)
  • 2 cm ghimbir, ras fin
  • 2 catei de usturoi, ras fin
  • 1/2 lingurita chilli pudra
  • 1/2 lingurita curcuma (tumeric) pudra
  • 2 linguri iaurt
  • 1/2 lingurita piper negru, pudra
  • sare dupa gust
  • 50 ml ulei (din care pui deoparte o lingura)
  • o legatura de patrunjel, frunzele taiate

 

Mod de pregatire

Marineaza puiul in iaurt, jumatate din chilli, sare, piper pentru 1/2 de ora. Pune uleiul intr-o tigaie si incalzeste-l. Prajeste putin ghimbirul si usturoiul, apoi ceapa pana cand e aurie. Adauga rosiile, pudra de chilli ramasa, pudra de curcuma si gateste 1 minut, amestecand sa nu se prinda.
Intr-o tigaie separata pune lingura de ulei si gateste carnea pana cand e facuta. Pune carnea peste sos, amesteca si mai gateste 5- 10 minute. Cand e gata, pune frunzele de patrunjel si serveste cu orez sau paine.
Pofta buna!

English version 

 For this recipe Thank You, Vanita.

 
Ingredients:  
  • Chicken:                     500 gms. 
  • Onion (chopped)       250 gms. 
  • Tomatoes                   2-3 medium sized (chopped) 
  • Ginger/garlic paste     1 tbs. 
  • Salt to taste 
  • Red chilli powder      1/2teaspoon 
  • Turmeric powder       –      do    – 
  • Yogurt                          2 tbs. 
  • Black pepper powder    ½ tbs. 
  • Oil                                50 ml 
  • A bunch of chopped parsley leaves           

Recipe:

  • Marinate chicken in yogurt, red chilli, black pepper and salt for ½ an hour. Fry onion in heated oil till golden brown. Add chopped tomatoes – then red chilli powder, turmeric powder, let it cook for a minute then stir occasionally till it’s done.
     
    Cook marinated chicken in a pan adding a table spoon of oil. Cook till its’ done. Add cooked chicken in the cooked onion gravy – cook for another 5-10 minutes. Add chopped parsley leaves to garnish (optional). Enjoy with bread/rice.

     

     

COMENTARII

Adauga comentarii