Curry cu varza, morcovi si cocos

Nu stiu de ce, dar vara asta am poftit rau de tot la mancare indiana. Si cum n-am stat prea mult pe acasa (ca sa merg la vreun restaurant), a trebuit sa- mi gatesc singura. Va povesteam eu ca mancarea indiana e in general foarte simpla de facut, nu-i iute (sau mai bine zis e iute atat cat vrei tu), dar foloseste multe condimente. De aceea imi si place: e foarte aromata. De data asta am ales ceva vegetarian (ca se face mai repede) cu ce aveam prin gradina la momentul respectiv. Acest curry cu varza e unul uscat, adica nu contine rosii sau lapte de cocos, asa cum eram eu obisnuita pana acum. Am fost putin sceptica sa-l incerc, dar a meritat cele 20 de minute de efort. Pentru ca atat dureaza. Va recomand sa incercati aceasta mancare simpla, rapida si aromata.

Curry cu varza, morcovi si cocos

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 15 minute

 

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 300 g varza
  • 2 morcovi
  • 50 g nuca de cocos rasa (proaspata sau uscata)
  • 50 ml ulei
  • 5 cm ghimbir proaspat
  • 1- 2 ardei iuti uscati
  • 2 lingurite seminte de mustar negru
  • 1 lingurita seminte de chimion
  • 1 lingurita turmeric
  • sare, piper
  •  5-6 frunze de curry

 

Mod de pregatire:

Se pregatesc legumele: varza se taie fasii subtiri. Morcovii se taie cuburi. Ghimbirul se curata de coaja si se rade fin. Ardeii iuti se taie in bucati mari.

Uleiul se incalzeste intr-o tigaie antiaderenta (la foc mediu). Se adauga semintele de mustar, chimion, bucatile de ardei iute si frunzele de curry. Se prajesc 30 de secunde, apoi se adauga ghimbirul, sare, piper si turmeric. Se amesteca bine si se prajesc inca 30 de secunde. Se adauga varza si morcovii, se amesteca si se gatesc acoperit, la foc mediu – mic, pana ce legumele devin moi (cam 10 minute). Daca se prind de fund legumele, puteti pune putina apa.  In final, inainte de a fi servita mancarea, se adauga nuca de cocos.

Acest curry cu varza se poate manca impreuna cu garnitura de orez basmati fiert simplu.

 

Curry vegetarian mai gasiti si la

Andra (cu conopida, broccoli si morcovi)
Elena (un curry adaptat)
Bucataria indiana (cu ardei gras si iaurt – asta trebuie incercat)

COMENTARII
    mihaela
    22 Aug 2014
    9:51am

    M-ai facut curioasa, o sa incerc reteta. Prima data cand am citit cocos m-am gandit urgent la lapte de cocos, dar am inceput sa citesc si am realizat din prima ca tu chiar cocos ai spus. Merita incercat si cu proxima ocazie te anunt cum a iesit, da sigur trebuie sa fie gustoasa. Multumim pentru retete, sunt excelente si variate, asa imi place tare mult

Adauga comentarii