Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone

Am facut aceste cupcakes cu migdale pentru doua fete foarte dragute, pe care le cunosc doar virtual din pacate. Kadia organizeaza un concurs culinar, la care tema principala sunt minunatele cupcakes. Puteti si voi participa daca vreti. Ca sa aflati cum, intrati pe blogul Kadiei 

Cealalta prietena este Emily, careia ii trimit micutele astea ca participare a mea la Tea Party.

Ingredientele si modul de preparare sunt aproape clasice, dar exista in aceste cupcake cu migdale si un element de surpriza, asa ca sa nu fie monotona viata 🙂

 

Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone

 

Timp de pregatire: 20 minute

Timp de coacere: 20 minute

Timp de racire: 1 ora

Ingrediente pentru 30 cupcakes:

  • 3 oua, separate
  • 300 g unt moale
  • 100 g migdale decojite
  • 200 g zahar tos
  • 150 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri esenta de vanilie facuta in casa
  • 200 g ciocolata neagra, taiata marunt

Pentru frosting

  • 200 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra
  • colorant alimentar

Mod de reparare:

  • Aureste putin migdalele in cuptor. Dupa ce s-au racit bine macina-le nu foarte mic.
  • Bate bine albusurile cu un praf de sare,
  • Intr-un castron mare mixeaza untul cu zaharul 2-3 minute, pana devin ca o crema. Adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Amesteca.
  • Intr-un castron amesteca faina, praful de migdale si praful de copt. Amesteca in crema de unt 1/3 din fainuri. Pune apoi 1/2 de lapte. 1/3 de faina, restul de lapte si resul de faina, amestecand dupa fiecare cat sa se omogenizeze, nu mai mult. Amesteca si fulgii de ciocolata.
  • Si acum urmeaza intrebarea: Dar cu albusurile ce faci? In general la cupcakes ouale se pun intregi. Dar eu m-am hotarat sa schimb putin, asa ca la sfarsit se adauga albusurile care se amesteca usor cu o spatula. Bun, si care e diferenta? Diferenta nu se vede, dar o veti simti cand veti manca cupcakesurile astea. Sunt foarte pufoase si aerate.
  • Coca se pune in hartii speciale, in tavi speciale. Se coc 15 minute la 180C. Se scot din tava si se racesc pe un gratar metalic.
  • Dupa ce s-au racit definitiv, se ung cu frosting. Mie nu-mi place crema de unt care acompaniaza de obicei aceste prajiturele. De aceea m-am oprit la o crema de branza, mult mai lejera si care se face foarte simplu. Pur si simplu se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, apoi se coloreaza. Si se orneaza. Scuzati tehnica mea, dar inca ma imprietenesc cu aparatura 🙂

Sa aveti pofta!

COMENTARII

Adauga comentarii