
Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone

Cealalta prietena este Emily, careia ii trimit micutele astea ca participare a mea la Tea Party.
Ingredientele si modul de preparare sunt aproape clasice, dar exista in aceste cupcake cu migdale si un element de surpriza, asa ca sa nu fie monotona viata 🙂
Cupcakes cu migdale si frosting din mascarpone
Timp de pregatire: 20 minute
Timp de coacere: 20 minute
Timp de racire: 1 ora
Ingrediente pentru 30 cupcakes:
- 3 oua, separate
- 300 g unt moale
- 100 g migdale decojite
- 200 g zahar tos
- 150 ml lapte
- 300 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 2 linguri esenta de vanilie facuta in casa
- 200 g ciocolata neagra, taiata marunt
Pentru frosting
- 200 g mascarpone
- 3 linguri zahar pudra
- colorant alimentar
Mod de reparare:
- Aureste putin migdalele in cuptor. Dupa ce s-au racit bine macina-le nu foarte mic.
- Bate bine albusurile cu un praf de sare,
- Intr-un castron mare mixeaza untul cu zaharul 2-3 minute, pana devin ca o crema. Adauga galbenusurile si esenta de vanilie. Amesteca.
- Intr-un castron amesteca faina, praful de migdale si praful de copt. Amesteca in crema de unt 1/3 din fainuri. Pune apoi 1/2 de lapte. 1/3 de faina, restul de lapte si resul de faina, amestecand dupa fiecare cat sa se omogenizeze, nu mai mult. Amesteca si fulgii de ciocolata.
- Si acum urmeaza intrebarea: Dar cu albusurile ce faci? In general la cupcakes ouale se pun intregi. Dar eu m-am hotarat sa schimb putin, asa ca la sfarsit se adauga albusurile care se amesteca usor cu o spatula. Bun, si care e diferenta? Diferenta nu se vede, dar o veti simti cand veti manca cupcakesurile astea. Sunt foarte pufoase si aerate.
- Coca se pune in hartii speciale, in tavi speciale. Se coc 15 minute la 180C. Se scot din tava si se racesc pe un gratar metalic.
- Dupa ce s-au racit definitiv, se ung cu frosting. Mie nu-mi place crema de unt care acompaniaza de obicei aceste prajiturele. De aceea m-am oprit la o crema de branza, mult mai lejera si care se face foarte simplu. Pur si simplu se amesteca mascarpone cu zaharul pudra, apoi se coloreaza. Si se orneaza. Scuzati tehnica mea, dar inca ma imprietenesc cu aparatura 🙂
Sa aveti pofta!
Adauga comentarii
Pentru a putea comenta trebuie sa fiti autentificat.
Foarte frumoase sunt! Vin si eu la party, ca sa pot papa o frumusete d-asta! Pup
Sunt foarte frumoase!
Foarte dragalase, felicitari!
Cum putem sa facem ca sa ne apara un link de la un blog la altul? Al meu este tortulete.blogspot.ro
si apropo, aceste briose… imi lasa gura apa