Cupcakes cu marshmallows

Am auzit si eu ca in weekend lumea face cate ceva bun. Mie mi-a fost cam lene. Dar si pofta de un dulce de casa. Asa ca le-am combinat pe amandoua si mi-a iesit o chestie americana, adica cupcakes cu marshmallows. Eu am luat marshmallows de la Lidl, dar nu prea mi-a placut cum s-au comportat. Fiind foarte aerate s-au ridicat, si pana sa ma prind eu o parte s-au cam ars. Am coborat tava la o treapta mai joasa pana ce s-au copt si prajiturelele. Apoi, dupa ce le-am scos din cuptor si s-au racit, am inlaturat cu un cutit partile arse. N-am reusit eu 100 %, dar vad ca nimeni din cei care au mancat nu s-a plans. Cred ca le e teama de mine 😛. In rest, daca o sa aveti putina grija la temperatura cuptorului, o sa va faceti cu un super desert in no time.

Cupcakes cu marshmallows

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de coacere: 20 minute

 

Ingrediente pentru 24 cupcakes

  • 200 g unt gras 80 %, moale
  • 150 g zahar tos
  • 3 oua
  • 300 g faina
  • 50 g iaurt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 24 bucati marshmallows
  • 1 pastaie de vanilie
  • 24 hartii de briose
  • tava pentru briose

 

Mod de pregatire:

Faina se amesteca cu praful de copt si seminetele din pastaia de vanilie.
Untul si zaharul se mixeaza cateva minute, pana rezulta o crema. Se adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare.
Se adauga jumatate din amestecul de faina si se mixeaza. Se mixeaza iaurtul, apoi restul de faina.
In fiecare hartie de briosa se pune cate o bezea, apoi se acopera cu coca.
Aceste cupcakes cu marshmallows se coc in cuptorul preincalzit, la 180 C, cam 20 de minute. Se coc cu mare atentie, pentru ca bezelele au tendinta sa se ridice la suprafata si sa se arda.

COMENTARII

Adauga comentarii