Cupcakes cu lamaie si topping de ciocolata alba

Gata ambalate, sa hraneasca gurile pofticioase ale colegilor mei. Cu mare dragoste am facut aceste cupcakes cu lamaie si topping de ciocolata alba, tiramisu si biscotti.

Cupcakes cu lamaie si topping de ciocolata alba

Ingrediente pentru 24 cupcakes

  • 300 g unt
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 4 linguri zeama de lamaie
  • putina vanilie
  • 2- 3 lingurite coaja de lamaie rasa
  • 200 g ciocolata alba, pentru ornat

 

Mod de pregatire

Incalzeste cuptorul la 180 grade. Pune hartii in 24 forme mici de cupcakes.
Amesteca untul taiat cubulete cu zaharul, pana se face ca o spuma. Pune ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Pune vanilia, zeama si coaja de lamaie si amesteca.
Cerne faina printr-o sita impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Adauga-le in compozitia cu oua si amesteca pana se omogenizeaza.
Cu lingurita pune compozitia in forme, cam 2/3 pentru ca ele cresc. Pune-le in cuptor, chiar si pe 2 nivele. Lasa-le cam 20 minute, sau pana cand scobitoarea iese curata.
Pune ciocolata taiata mic intr-un castron, iar castronul in apa fierbinte. Topeste ciocolata si unge cu ea prajiturile. Pune deasupra bomboane colorate.

COMENTARII

Adauga comentarii