Cupcakes cu cacao si topping de caramel

Prajituricile astea au aparut din ce am gasit prin frigider si camara. Le-am numit cupcakes cu cacao, dar de fapt au rde toate: cacao, ciocolata neagra, smantana, ciocolata alba, caramele, alune de padure. N-au cum sa nu fie bune, asa-i? :))))

 

Cupcakes cu cacao si topping de caramel

 

Timp de pregatire: 15 minute

imp de coacere: 20 minute

Timp de racire: 1 ora

Ingrediente pentru 24 cupcakes:

  • 300 g smantana grasa
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 400 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 90 g ciocolata 55%
  • 1 lingura cacao neagra
  • 1 pastaie de vanilie
  • 2 linguri esenta naturala de vanilie

Pentru topping

  • 200 g caramele cu cacao (sau simple)
  • 50 g ciocolata alba

Mod de preparare:

  • Amesteca bine faina cu praful de copt.
  • Taie pastaia de vanilie pe lungime si razuieste semintele. Pune-le in smantana si amesteca. Incalzeste smantana la foc mic, amestecand incontinuu, pana face cateva basici Smantana trebuie sa fie calda, dar sa nu fi fiert. Pune cacaoa in smantana si amesteca bine, sa nu fie cocoloase. Adauga ciocolata taiata in bucati si amesteca pana se topeste.
  • Amesteca zaharul cu ouale si bate-le cu mixerul cam 5 minute, pana ce se albesc si se intaresc putin.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C
  • Adauga esenta de vanilie in crema de oua si amesteca. Adauga crema de smantana si amesteca. Adauga faina si amesteca usor, pana o incorporezi.
  • Pune coca in tavile speciale de cupcakes, in hartii. Umple-le 3/4, nu total. Coace-le cam 15 minute. Raceste-le.
  • Pentru topping, pune caramelele intr-o craticioara impreuna cu 2 linguri cu lapte. Topeste-le la foc mic. Adauga ciocolata alba rupta in bucati si amestec-o pana se topeste. Lasa toppingul sa se raceasca usor. Toarna toppingul peste fiecare cupcake.
COMENTARII
    Kadia
    24 Nov 2011
    10:17am

    stii ce-mi place mie? Ca sunt cu praf de copt si nu cu bicarbonat 🙂
    Si-mi place si cum se scurge caramelul, ce pofta-mi face!!!

Adauga comentarii