Cu ce se mananca anghinarea

O sa incep postarea de azi cu o declaratie de dragoste: iubesc legumele. Pe cele autohtone le-am incercat si placut deja pe toate. Vinete, ardei, rosii, dovlecei, fasole, cartofi, mazare, ceapa, usturoi, gulii, sfecla rosie, castraveti, ridichi albe si negre, varza, conopida, morcovi, telina, ciuperci, toate se gasesc in dieta noastra zilnica, in functie de anotimp. Dar, se pare ca pentru mine toata lista asta nu e de ajuns. Ma trage ata si la alte legume care nu se prea gasesc pe la noi. Noroc cu importurile.

De data asta a venit randul anghinarei. Am gasit la noi in piata, putin cam scumpa intr-adevar, dar am zis ca trebuie neaparat sa vad cum e, asa ca am cumparat. M-am documentat si am facut-o in cel mai simplu mod posibil.

Cu ce se mananca anghinarea

Ingrediente:

  • 3 bucati anghinare

Pentru sosul 1

  •  200 ml iaurt foarte gras
  • 4 catei de usturoi, taiati marunt
  • 1/2 lingurita menta uscata
  • 1/2 lingurita ceapa verde tocata marunt
  • sare dupa gust

Pentru sosul 2

  • 1 avocado copt
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri masline fara samburi
  • 3 rosii taiate cuburi mici
  • 1 ceapa verde

 

Mod de preparare

  •  Mai intai se pregateste anghinarea. Pentru aceasta i se taie coada (daca are), apoi petalele mai mici chiar de langa coada, apoi 2-3 cm din varf. Se spala bine sub jet de apa
Cu ce se mananca anghinarea
  • Anghinarea se pune in apa cat sa le acopere, impreuna cu o felie de lamaie, 2 catei de usturoi si o foaie de dafin. Se fierbe aproximativ 20 de minute, pana ce petalele se desprind foarte usor.
  • In timp ce anghinarea se fierbe, se pregatesc sosurile. Pentru sosul 1 se pun intr-un blender iaurt,usturoi, menta si se amesteca bine. Se adauga ceapa si sare dupa gust si se amesteca
  • Pentru sosul 2: Se taie avocado si se pune intr-un blender impreuna cu usturoiul, ceapa si maslinele. Amesteca bine. Adauga rosiile cuburi si amesteca.
  • Anghinarea fiarta se scurge bine si se poate manca rece sau calda. Pentru aceasta se ia o petala, se baga in sos, apoi se baga in gura si cu dintii se razuieste partea interioara care e moale. Partea exterioara a petalelor este fibroasa si tare, asa ca nu se mananca.
  • Dupa ce ai terminat toate petalele (cele din mijloc sunt mai fragede), va ramane inima anghinarei. Aceasta are un capacel ca o membrana. care e amar, asa ca trebuie indepartat cu un cutit. Inima e moale si putin fainoasa si se mananca cu totul.

Concluzie: anghinarea a fost buna, dar nu are nici un gust special. Asa a fost asta pe care eu am cumparat-o. Poate ca daca as fi avut anghinare direct din gradina, altfel ar fi fost gustul. Nu stiu. Dar pana cand o sa mananc anghinare din Italia, n-o sa mai dau banii pe asta de import.

COMENTARII
    In bucatarie cu Aziz
    24 Mar 2012
    12:59pm

    Si eu am mancat o singura data si era pe post de aperitiv la carne de oaie ,era marinata putin acrisoara dar foarte fina ,mi-a placut dar voi face ,,sapaturi ,,la prieteni sa aflu ce mod de preparare cunosc ….ne mai auzim ,o zi buna!!

Adauga comentarii