Crumble de zmeura

De cand zmeura a invadat pietele simt si eu ca e vacanta. Pentru mine aceasta legatura zmeura- vacanta e inevitabila. Cred ca totul vine din copilarie cand, vara mergeam in tabara la munte. Si acolo in muuulte tufe de zmeura am dat noi iama. De multe ori imi aduc aminte de taberele copilariei mele in care alergam pe dealuri si munti pana oboseam, apoi stateam intinsi in iarba frumos mirositoare si povestem cate in luna si in stele. Si seara… focul de tabara, si cantece, si jocuri interminabile de macao si popa prostu’. Ce mi-a placut sa fiu copil! Si acum stau si ma intreb, oare voi, dragilor, cum va distrati cand erati copii? Pup si va las cu un crumble de zmeura insangerat 🙂

Crumble de zmeura

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire: 30 minute

Timp de racire: 1 ora

Ingrediente pentru o tava de tarta de 24 cm:

  • 500 g zmeura
  • 1 lingura zahar pudra vanilat homemade
  • 1 lingura amidon de porumb
  • 200 g faina
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 150 g unt rece, taiat cubulete
  • 50 g zahar brun + 50 g zahar tos alb

Mod de pregatire

  • Incalzeste cuptorul la 180 C.
  • Unge tava de tarta cu putin unt si pune in ea zmeura spalata si uscata. Presar-o cu amidon si zahar pudra vanilat.
  • Intr-un blender pune faina si fulgii de ovaz. Mixeaza de 2-3 ori, in asa fel incat fulgii sa nu se sfarme de tot. Pune untul si mizeaza de cateva ori (folosind functia pulse). In final amestecul trebuie sa semene cu firimiturile. Adauga zaharul si amesteca de cateva ori.
  • Presara firimiturile de coca peste fructele din tava.
  • Coace prajitura pentru 30 de minute la 180 C. Crumble cu zmeura se serveste calduta cu putina inghetata de vanilie.

Aceasta reteta participa la Provocarea „Dulce Romanie”din luna iulie, gazduita de blogul „simplu si bun”

COMENTARII
    Angelica
    6 Jul 2012
    7:00am

    Brandu’ delicios desertul :-)))
    Ce bine m-am simtit cand ti-am citit introducerea,m-a dus gandul si pe mine la copilarie :-)Chiar ca era frumos,mai multa liniste,mai multa relaxare…etc…
    Ce joc e ala macao?Sa nu te razi de mine da’ io nu-l stiu.
    In rest, toate bune la tine?
    Te pup draga mea 🙂

    Delicious Flavours
    6 Jul 2012
    4:18pm

    Cu atata pofta ma uit cand apare cate o reteta de crumble pe blogguri, dar eu nici acuma n-am apucat sa incerc reteta.
    Arata tare apetisant si fiind si cu zmeura, tb neaparat sa fac si eu, numai sa mai scada temperaturile astea 🙁
    Weekend placut :**

Adauga comentarii