Crumble cu gem de fructe

 

Azi-maine vine primavara si oamenii incep curatenia. Fiecare curata ce i se pare mai important usor: casa, sufletul, lista de facebook, sau chiar camara. Asa am ajuns eu sa gasesc 6 borcane cu ramasite din diferite gemuri. Muncite de mine in verile trecute, cu aroma inca intacta, asa ca nu m-a lasat inima sa le arunc: am facut un crumble cu gem de fructe.
In loc de fulgi de ovaz (ca in reteta clasica) am folosit felii subtiri si crocante de Finn Crisp. Dupa cum va povesteam acestea sunt aduse in Romania de Maresi Foodbroker si pot fi gasite in 7 sortimente. Prin urmare le puteti folosi atat la preparate sarate, cat si dulci. Pentru acest crumble eu am ales sortimentul original, cu multe fibre si faina integrala.

Daca vreti sa gasiti si alte retete sanatoase si inedite cu Finn Crisp, puteti incerca pe blogul Savori urbane 

 

Crumble cu gem de fructe

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de coacere: 15 minute

 

Ingrediente pentru tava de 20 cm x 25 cm

  • 150 g Finn Crisp Original
  • 800 g gem din orice fructe (chiar si amestecuri)
  • optional 1 lingura cu amidon
  • 100 g unt gras
  • 50 g zahar brun

 

Mod de pregatire:

Feliile de Finn Crisp se rup in bucati si se pun intr-un robot de bucatarie impreuna cu zaharul brun. Se proceseaza pana devin bucatele mici. Se adauga untul taiat in cubulete si se proceseaza putin, pana ce  amestecul devine faramicios.
Gemul (sau gemurile) se pune intr-un castron si se amesteca sa devina pastos. Daca e prea subtire (poate ati folosit dulceata) se adauga o lingura cu amidon de porumb. Daca e prea gros se pune putina apa fiarta.
Gemul se intinde uniform in tava.  Deasupra se presara firimiturile de Finn Crisp, apoi prajitura se pune in cuptor 15 minute.

COMENTARII

Adauga comentarii