Crumble cu fructe

Povestea acestui crumble cu fructe e simpla.: voiam sa fac ceva bun,rapid si cu fructele ramase prin congelator. Plus visinele din frigider. Dar aceasta reteta de crumble se poate face cu orice tip de fructe. Daca sunt moi (cirese, capsuni, fructe de padure), fructele se pun amestecate cu zahar si putin amidon (ca sa absoarba din sucurile lasate). Daca sunt mai tari (mere, pere, piersici), fructele se fierb putin in apa cu zahar si abia apoi se pun in crumble. Firimiturile de coca de deasupra sunt crocante si fragede, o textura care se imbina foarte bine cu cea moale a fructelor.

Puteti citi daca vreti si reteta de crumble de zmeura pe care am facut-o acum 3 ani

Crumble cu fructe

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatire:30 minute

Timp de racire: 1 ora

 

Ingrediente pentru tava de 25 cm x 40 cm

  • 200 g fulgi de ovaz
  • 100 g faina
  • 200 g unt gras 80 %
  • 200 g visine fara samburi
  • 300 g afine
  • 150 g zahar brun
  • 150 g zahar tos
  • 3 linguri cu amidon
  • 1 lingurita praf de copt

 

Mod de pregatire:

Fructele spalate si fara samburi se scurg putin si se amesteca cu 100 g zahar tos si amidonul. Se pun in tava.
Fulgii de ovaz se rasnesc pana devin o faina cu granulatie mare. Se amesteca cu faina, praful de copt si zaharul. Untul se taie bucatele mici si se pune in ingredientele uscate. Se amesteca cu o furculita, apoi cu varful degetelor pana ce coca devine asemanatoare cu firimiturile. Acestea se distribuie uniform peste fructe.
Acest crumble cu fructe se coace in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 de minute, sau pana ce stratul de deasupra devine auriu. Se lasa la racit si se poate manca caldut cu frisca sau inghetata.

COMENTARII

Adauga comentarii