Crinkles cu lamaie si ciocolata alba

Reteta de crinkles clasica e cea mai indragita atat de membrii familiei, cat si de colegi. Cred ca-i si cea mai incercata reteta de pe blog. Explicatia sta in faptul ca acesti biscuiti nu numai ca sunt gustosi, dar au o textura deosebita: moale in interior si crocanta la exterior. Asta pentru ca sunt trecuti prin zahar pudra inainte de a fi copti. Iar crusta aceasta se crapa si devine crocanta in caldura cuptorului. De Craciun una dintre cititoarele blogului, Anda, m-a surprins facand pe langa reteta clasica si crinkles cu lamaie. Genial!

N-am intrebat-o pe Anda ce anume a pus in reteta ei, dar cum am auzit de crinkles cu lamaie, rotitele au inceput sa mi se invarta in cap. Coaja si zeama de lamaie e musai sa pun, dar dulce fara ciocolata cine a mai pomenit? Asa ca m-am hotarat sa pun ciocolata alba, ca sa pastrez culoarea deschisa a biscuitilor. Din pacate s-au colorat putin la mine in cuptor, asa ca n-au ramas albiciosi (asa cum ii visam eu), ci au capatat o culoare aurie. Iar gustul, ah, gustul! Aromat si fin si dulce si crocant, de vis! O sa-i faceti si voi, nu? Multumesc, Anda pentru acesta ideea deosebit de gustoasa.

 

Crinkles cu lamaie si ciocolata alba

 

Ingrediente

150 g unt gras moale, taiat cuburi
150 g zahar tos
2 oua
200 g faina
coaja de la o lamaie
sucul de la 1/2 de lamaie
3/4 lingurita praf de copt
135 g ciocolata alba, taiata bucati mici
100 g zahar pudra

 

Mod de pregatire

Mixeaza untul si zaharul pentru cateva minute.
Adauga ouale unul cate unul si amesteca bine dupa fiecare.
Amesteca bine faina cu praful de copt si coaja de lamaie. Adauga jumatate in compozitie si mixeaza, apoi zeama de lamaie si restul de faina. Mixeaza pana se incorporeaza.
Cu o lingura amesteca si ciocolata in compozitie.
Pune la frigider 1-2 ore (sau in congelator jumatate de ora)
In timpul asta pune hartie de copt pe 2 tavi mari.
Incalzeste cuptorul la temperatura mare 210 C
Din compozitie fa bilute si da-le prin zahar pudra. Pune-le in tava, cu 2-3 cm intre ele. Coace biscuitii 10 minute la temperatura mare (cu atentie sa nu se arda) ca sa nu se lase. Scade temperatura la mediu 190 C si coace inca 5- 10 minute.
Scoate acesti crinkles cu lamaie din tava si lasa-i la racit pe un gratar.

 

COMENTARII

Adauga comentarii