
Creveti cu usturoi

Marturisesc ca pana acum vreo luna mi-a fost frica sa gatesc creveti! Toata lumea stie ca daca-i lasi prea mult devin tari, iar daca nu-i lasi suficient, sunt cruzi. Sa-ti fie rusine, mi-am zis eu intr-o zi si am inceput cautarile pe internet. Cel mai mult m-au atras acesti creveti cu usturoi. Iata prima mea reteta, care a fost un succes, dupa cum afirma gurmanzii mei. Si nici nu dureaza mult: in 10 minute ai terminat.
Creveti cu usturoi
Timp de pregatire: 10 minute
Timp de gatireI: 10 minute
Ingrediente (pentru 3-4 persoane):
- 500 g creveti mari cruzi, decorticati si curatati de vinisoare
- 4 linguri ulei de masline
- 5 catei de usturoi taiati felii subtiri
- 1/4 lingurita ardei iute uscat (sau pudra de chilli)
- 2 linguri suc de lamaie
- 3 linguri vin alb
- 2 linguri patrunjel, taiat marunt
Mod de pregatire
Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu 2-3 minute (atentie sa nu se arda usturoiul). Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Crevetii sunt facuti cand devin opaci (nu mai sunt sidefii).
Pune lamaia, vinul, patrunjelul, amesteca si mai lasa cam 1 minut (sa scada putin).
Se servesc crevetii imediat cu sosul format. Pofta buna!
- 500 g shrimp, peeled and deveined
- 4 tbs olive oil
- 5 garlic cloves, sliced
- 1/4 tsp red pepper flakes (or chilli)
- 2 tbs lemon juice
- 3 tbs white wine
- 2 tbs parsley, minced