Creveti cu usturoi

Marturisesc ca pana acum vreo luna mi-a fost frica sa gatesc creveti! Toata lumea stie ca daca-i lasi prea mult devin tari, iar daca nu-i lasi suficient, sunt cruzi. Sa-ti fie rusine, mi-am zis eu intr-o zi si am inceput cautarile pe internet. Cel mai mult m-au atras acesti creveti cu usturoi. Iata prima mea reteta, care a fost un succes, dupa cum afirma gurmanzii mei. Si nici nu dureaza mult: in 10 minute ai terminat.

Creveti cu usturoi

 

Timp de pregatire: 10 minute

Timp de gatireI: 10 minute

Ingrediente (pentru 3-4 persoane):

  • 500 g creveti mari cruzi, decorticati si curatati de vinisoare
  • 4 linguri ulei de masline
  • 5 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 1/4 lingurita ardei iute uscat (sau pudra de chilli)
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri vin alb
  • 2 linguri patrunjel, taiat marunt

 

Mod de pregatire

Incalzeste o tigaie mare si pune uleiul. Adauga usturoiul si ardeiul iute. Amesteca la foc mediu 2-3 minute (atentie sa nu se arda usturoiul). Adauga crevetii si lasa cate 2 minute pe fiecare parte. Crevetii sunt facuti cand devin opaci (nu mai sunt sidefii).
Pune lamaia, vinul, patrunjelul, amesteca si mai lasa cam 1 minut (sa scada putin).
Se servesc crevetii imediat cu sosul format. Pofta buna!

English version:
Ingredients (for 3-4 persons):
  • 500 g shrimp, peeled and deveined
  • 4 tbs olive oil
  • 5 garlic cloves, sliced
  • 1/4 tsp red pepper flakes (or chilli)
  • 2 tbs lemon juice
  • 3 tbs white wine
  • 2 tbs parsley, minced
Directions:
Heat a large skillet and add the oil. Heat it. Add the garlic and the pepper flakes. When the garlic starts to brown, add the shrimp.
Stir and continue to cook for 2 minutes on each side, until shrimp is cooked and pink.
Add lemon, wine, parsley, stir and cook for 30 more seconds.
Serve immediately.
COMENTARII

Adauga comentarii