Couscous cu legume la cuptor

Nu va speriati de halca de carne din fotografie. Este doar garnitura (aka side dish) de la acest couscous cu legume la cuptor. Dar mi-a placut cum arata si m-am gandit ca da bine in poza, contrasteaza cu legumele ­čÖé Reteta asta e facuta in stare de mare lene, toate (legume si carne) fiind puse in cuptor si uitate acolo. Legumele pentru 25 de minute, carnea putin mai mult. Pastele couscous (sau cus cus – aici aveam nevoie de niste diacritice) sunt foarte versatile si pot fi aromatizate cu orice. Mai demult am facut cu ele o salata cu menta, lamaie si feta. Acum le-am amestecat cu multe legume si ierburi mediteraneene. Orice varianta ati alege, papilele va vor fi satisfacute,

Couscous cu legume la cuptor

Timp de pregatire 15 minute

Timp de gatire 25 minute

Ingrediente pentru 4 portii

  • 2 cepe, curatate si taiate in 6 felii
  • 4 morcovi medii
  • 2 ardei
  • 2 dovlecei mici
  • 1 vanata mica
  • 6 catei de usturoi
  • 200 g couscous
  • sare, piper dupa gust
  • 50 ml ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita cu oregano uscat

Mod de pregatire

Legumele se curata si se taie in cuburi mari. Se pun intr-un castron si se amesteca cu ulei, sare, piper, oregano. Apoi se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul incalzit la 180 C. Dupa 25 de minute legumele ar trebui sa fie aurii si moi. In timp ce legumele sunt la cuptor se pregateste couscous- ul. Pentru asta el se pune intr-un castron si peste se toarna apa fiarta, in asa fel incat nivelul apei sa fie cu un deget mai mult. Se acopera cu un capac cat mai etans si se lasa jumatate de ora ca sa se umfle. Couscous- ul nu se fierbe.

In final toate ingredientele se amesteca. Acest couscous cu legume la cuptor poate fi garnitura pentru friptura, sau se poate manca simplu.

COMENTARII

Adauga comentarii