Cotlet de porc la gratar, marinat cu maghiran

Vara, caldura mare, gratare si iar gratare. Poate v-ati plictisit de clasicul cotlet de porc la gratar doar cu sare si piper. Stiati ca daca lasati carnea la marinat cateva ore, gratarul o sa fie deosebit de aromat si moale? Puteti pune orice arome va plac: de la cele mediteraneene (rozmarin, maghiran, busuioc, oregano, salvie) la cele indiene (coriandru, scortisoara, ghimbir).  Niste lichid acid (zeama de citrice, otet, vin) ajuta la fragezire, iar acest cotlet de porc, care nu prea are grasime, se marineaza si cu putin ulei. De fapt ingredientele folosite la marinare sunt atat de eterogene, ca puteti avea de fiecare data alt fel de gratar.
Eu am ales azi sa folosesc maghiran verde. Pe care il am de la Arome si gusturi naturale. Ii stiti? Sunt cei care va aduc plante aromate viguroase si sanatoase. Eu de la ei am pus in gradina de la tara 4 feluri de busuioc, oregano, maghiran, lamaita. Au prins foarte bine si acum sunt bine sanatoase 🙂

Alte retete de gratar: somn la gratar cu salsa de rosii, ciuperci la gratar, prepelite la gratar cu salata de legume coapte

Dar sa revenim la gratarul nostru 🙂 Mai intai pregatiti lemnele

Cotlet de porc la gratar, marinat cu maghiran verde

Iar acum, reteta:

 

Cotlet de porc la gratar, marinat cu maghiran verde

 

Cotlet de porc la gratar, marinat cu maghiran verde

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 2 cotlete de porc
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • maghiran verde, 1 lingura
  • 4 linguri cu ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat rasnit
  • 2 maini de rucola
  • cateva frunze de busuioc rosu
  • 2 linguri otet balsamic

 

Mod de pregatire:

  • Pentru marinare nu folositi castron metalic, pentru ca se poate oxida. Intr-un castron incapator amesteca coaja de lamaie, zeama de lamaie, maghiranul verde, 1/2 lingurita sare, piper macinat si 2 linguri ulei. Pune inauntru cotletele de porc si unge-le bine cu marinada. Acopera castronul cu folie de plastic si lasa carnea la marinat pentru 2 ore, la temperatura camerei.
Cotlet de porc la gratar, marinat cu maghiran verde
  • Cand gratarul este gata si incins bine, scoate carnea din marinada si scutur-o de frunzele de maghiran. Pune carnea pe gratar si las-o 10 minute pe fiecare parte (timpul poate fi mai lung sau mai scurt, in functie de cat de graoasa e carnea)
  • In timp ce carnea e pe gratar, pregateste salata de rucola. Spal-o, apoi amestec-o usor cu restul de sare, otet balsamic si ulei de masline. Adauga si frunzele de busuioc rosu.
  • Acest cotlet de porc la gratat se serveste alaturi de salata de rucola.
COMENTARII

Adauga comentarii