Cotlet de miel cu sos de menta si iaurt

Zilele astea o intrebare e pe buzele tuturor: Ce facem de 1 Mai? Adica de 1, 2, 3, si 4, ca bine s-a mai nimerit vacantica asta. Daca o sa fie timp frumos si n-o sa ploua (din nou!) cred ca marea majoritate vor pune de un gratar. Ce ati zice daca anul acesta in loc de mititei si ceafa de porc, sa faceti la gratar un cotlet de miel? Il puteti face si daca ploua, numai ca va fi la tigaie si nu pe gratar.

Pentru cine nu a gustat, cotletul de miel are o carne foarte frageda, care se gateste (ca si carnea de vita) destul de rapid. Ele se lasa la gratar cam 5 minute pe fiecare parte (in functie de cat de mare e bucata de carne) pentru a fi facute mediu. Daca va place carnea „bine facuta” , lasati-le cam 8 minute pe fiecare parte.

Puteti asocia carnea de miel cu multe sosuri, dar cel de menta cu iaurt mie mi se pare foarte potrivit. Are o aroma fresh, iar gustul de menta nu este tare. Mie, care nu-mi place menta deloc, nici nu mi-a treut prin minte ca poate fi atat de gustos. Si, daca tot e primavara, nu uitati sa puneti pe masa si o salata: laptuci, spanac tanar, ridichi, sau ce va mai place voua.

Si sa aveti pofta ­čÖé

Cotlet de miel cu sos de menta si iaurt

Ingrediente

8 cotlete de miel
200 g iaurt grecesc
30 g frunze de menta
chili dupa gust
sare, piper dupa gust

 

Mod de pregatire

Cotletele se scot din frigider cu jumatete de ora inainte de a le pune pe gratar. se sareaza si se pipereaza, apoi se pun pe gratar 3 – 5 minute pe fiecare parte (in functie de cat de mari si groase sunt). Cotlete se pot face si intr-o tigaie, fara ulei.
In timp ce carnea e pe gratar, se face sosul de menta. Pentru asta se amesteca intr-un blender iaurtul, menta, sare si chili.
Cotletele se iau de pe gratar si se lasa sa se odihneasca cateva minute. Se servesc cu sosul de menta si salata de spanac.

COMENTARII

Adauga comentarii